Cumhuriyetin 100. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Van'da da büyük coşku ve gururla kutlandı. Van Valiliği koordinasyonunda düzenlenen kutlama etkinlikleri ile Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kent genelinde coşkuyla kutlandı

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Van Valiliği çelengi, Garnizon Komutanlığı çelengi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulması ile başlarken, Van Valisi Ozan Balcı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi'nin tebrikleri kabul etmesinin ardından, Cumhuriyet Caddesi'nde Vanlıların bayramını kutlanması ile devam etti.

Van Valisi Ozan Balcı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi'nin tören geçişini selamlaması ile devam eden kutlamalar, bando komutanlığı marş dinletisi, şiir okunması, halk oyunları gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi.

Akşam saatlerinde ise Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Uygulama Oteli'nde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ve eşi Sonay Balcı ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, dernek başkanları, askeri erkân, gaziler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen resepsiyonda Van Valisi Ozan Balcı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, masaları tek tek gezerek davetlilerin bayramını kutladı. Resepsiyon Jandarma Komutanlığı Bandosunun çaldığı şarkılar ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet pastasının Van Valisi Ozan Balcı ve eşi Sonay Balcı tarafından kesilmesi ile son buldu.

Kaynak:van bölge gazetesi

Editör: Arif Karakaş