WanHaber - Özel / Oktay Dincer

Van'da kış lastiği takma yoğunluğu artarken, oto lastikçiler de bu talebe yetişmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Van'da geçtiğimiz günlerde yağan karın etkisi ve yeniden kar yağışı beklentisi ile birlikte sürücüler, lastik değişim istasyonlarına akın etti. Sürücüler, buzlu ve karlı yollarda daha iyi yol tutuşu sağlayan kış lastiklerini tercih ederek trafik kazalarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Van’da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kar yağışının ardından yoğun mesaiye başlayan oto lastikçiler de lastik değişiminin önemine vurgu yapıyor.

Kış aylarında kışlık lastik kullanılması gerektiğinin altını çizen oto lastikçiler, araçların kış bakımlarının yapılmasının da gerekliliğinden söz ediyor.

c1104182-7815-4cfc-bb24-e959b908fdc6

“ARAÇ LASTİKLERİ KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OLMALI”

Doruk Oto Lastikten usta Muhammed Polat, şunları söyledi; “Araç lastikleri kış şartlarına uygun değilse, mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Lastik değişimi gerçekten çok önemlidir. Üzerinde sonuç olarak can taşıyorsunuz. Eğer kış şartlarına uygun lastik yoksa araçta, karlı ve buzlu yollarda kaza yapabilirsiniz ki bu durum hiçbirimizin istemediği bir şeydir. Kış ayları başladığı zaman kış lastiği kullanılmalı, yaz geldiği zaman ise yaz lastiği kullanılmalı. Ayrıca araçların bakımları düzenli olarak yapılmalıdır. Antifiriz durumu kontrol edilmelidir. Eğer bunları yapmazsanız, ciddi sıkıntılar yaşayabilir, yolda kalabilir ve daha masraflı arızalarla karşılaşabilirsiniz. Lastiklerin ideal hava basıncı arabaya ve araç tipine göre değişiyor. Yeni modellerde lastik sensörü bulunmaktadır ve lastiklerin havası düşük olduğunda uyarı verir. Eski araçlarda ise göz kararıyla havası eksikse anlaşılabilir. Lastiklerin bakımı düzenli olarak 2 ayda bir yapılmalıdır. Özellikle uzun yolculuklara çıkmadan önce mutlaka hem lastik, hem aracın bütün bakımları yapılmalıdır.”

5249b561-c61c-4012-9a52-a123cf0504f3

“UYGUN LASTİK YOKSA TRAFİĞE ÇIKILMAMALI”

Ömer Oto Lastikten usta Bilal Şaleb de, kış lastiğinin önemine vurgu yaptı.

Bilal Usta; “Van’da geçtiğimiz günlerde kar yağışı olduğu için buna hazırlıksız yakalanan araç sürücüleri lastik değişimi konusunda yoğunluk oluşturmaya başladı. Kış aylarında uygun lastik olmadan trafiğe çıkılmamasını tavsiye ediyoruz. Özellikle de kış lastiği kullanımı bu aylarda son derece önem arz ediyor. Şuanda ciddi bir yoğunluğumuz söz konusu. Aslında kışın geldiği ve kar yağışının olacağı belliydi. Araç sürücülerimiz lastik değişimini zamanında yaparsa hem yoğunluk oluşmaz hem de bu durum onların sürüş güvenliği açısından çok çok önemli” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber