WanHaber - Fatma Öztürk

Avrupa Birliği (AB) Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları Konferansının 70’inci Genel Kurul Toplantısı Rusya-Ukrayna savaşı oturumunda konuşan AK Parti Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çekti.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü için verdiği mücadeleyi desteklediğini belirten Kayatürk, “Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü için verdiği mücadeleyi güçlü bir şekilde destekliyoruz. Rusya ile çok büyük ticari ilişkilerimiz var. Özellikle doğalgaz ve petrolüne büyük bir bağımlılığımız bulunmaktadır. Biz Ukrayna’nın işgaline karşı olduğumuz gibi, Kırım’ın işgaline de her zaman karşıydık. Aynı zamanda bu salonda herkesin Rusya’nın Ukrayna’ya karşı olduğunu da görüyoruz, hepinizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kayatürk, konuşmasında; “Fakat aynı zamanda herkesin İsrail’in Filistin topraklarını işgal ettiğinin farkında olmasını rica ediyorum. İsrail, son 40 günde Gazze’de 15 bine yakın çocuk, kadın ve sivili öldürdü. Bu nedenle, Avrupa ve Avrupa Birliği’nden, İsrail’in Filistin’de ve Gazze’de durdurulması için tek ve güçlü bir ses olmasını talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: WanHaber-Fatma Öztürk