WanHaber-ÖZEL 

İpekyolu Belediyesi ev sahipliğinde Van Depremi’nin 12’nci yılına özel Atatürk Sanat Galerisinde “25 Saniyenin Ardından Van Depremi Fotoğraf Sergisi” açıldı.
Bugün açılan sergi 26 Ekim Çarşamba gününe kadar sürecek.

Sergide deprem olgusuna dikkat çekilirken depremin etkilediği yaşamlar, çocuklar ve binaların yıkıldığı fotoğraflar yer aldı. 

12 YIL ÖNCE BUGÜN 
Depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen yarattığı sarsıntı ve acıların hala taze olduğuna değinen İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman, “İnsanların koşuşturmaları, çocukların tek başlarına koşturmalarını hatırlıyorum. Bugün Van Depremi’nin 12’nci yıl dönümü. Üzerinden 12 yıl geçmiş olabilir ama bu resimlere baktığım zaman acıların hala taze olduğunu ben şahsım adıma hissedebiliyorum” ifadelerini kullandı. 

Vatandaşların deprem bilinci kazanmasına yönelik bir sergi olduğunu belirten Kahraman, “Ben insanların sergimizi gelip görmesini isterim çünkü biz çok çabuk unutabiliyoruz her şeyi. Yaşananlardan ders almayı hedefleyerek böyle bir sergi yaptık. Acılar belki zamanla hafifleyebiliyor ama ben deprem gününü çok net hatırlıyorum kendi adıma, insanların çığlıklarını, çocukların seslerini” şeklinde konuştu.

İpekyolu Belediyesi tarafından, depremin 12. yılına özel düzenlenen sergi 26 Ekim Çarşamba gününe kadar ziyarete açık olacak. 

Haber: Fatma ÖZTÜRK

Editör: Arif Karakaş