Van 1. Amatör kümede A Grubunda geride kalan 2 haftalık maraton sonunda 4 puanlı Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor, B grubunda ise 2. Hafta sonunda 6 puanlı İpekyolu Belediyespor liderliğini sürdürdü.

Her hafta sonu İŞGEM, sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalar, kıyasıya mücadelelere sahne olurken, maçlar bu hafta da bol gollü sonuçlarla tamamlandı. Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı liglerde futbol müsabakaları oynanmaya devam ederken, bu bağlamda Van 1. Amatör Futbol müsabakalarında ikinci hafta maçları geride kaldı.

LİDER VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİKSPOR İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Van 1. Amatör Küme A Grubunda liderlik koltuğunda bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor, konuk ettiği Van Kartalspor'u 6-0 gibi net bir skorla mağlup ederek, ligdeki ilk galibiyetini aldı ve 4 puan +6 averajla liderlik koltuğunun sahibi oldu.

Sahasında konuk ettiği Tuşba Futbol Kulübü'nü 3-0 mağlup eden ve ligdeki ilk galibiyetin alan Özalp Gençlikspor, 4 puan +3 averajla ikinci sıraya yükselirken, Van 1974 Futbol Kulübü'nü 3-0 mağlup eden İlvanspor ise, 4 puan +3 averajla üçüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda karşılaştığı Erciş Örenespor'u 3-1'le geçen Van Yolspor, 4 puan +2 averajla dördüncü sırada yer alırken, haftayı BAY geçen Erciş Gençlik Belediyespor ise 3 puan +3 averajla beşinci sıraya geriledi. Van Kartalspor, 3 puanla altıncı sırada yer alırken, henüz puanla tanışamayan Tuşba FK yedinci, Erciş Örenespor sekizinci, Van 1974 FK ise son sırada yer aldı.

İPEKYOLU DOLUDİZGİN…

Van 1. Amatör Küme B Grubunda liderlik koltuğunda bulunan İpekyolu Belediye Gençlikspor, deplasmanda karşılaştığı Erciş 1 Nisanspor'u 3-0 mağlup ederek, 6 puan +6 averajla liderliğini sürdürürken, Van İskelespor'u 3-2 mağlup eden Altay Eğitim Kültürspor ise 6 puan +5 averajla ikinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Başkale Gençlikspor ile 2-2 berabere kalan Yeşil Gevaşspor, 4 puan +2 averajla üçüncü sırada yer alırken, Van DSİ ile 1-1 berabere kalan Tuşba Gençlik Merkezi ise, 4 puan +1 averajla dördüncü sırada yer aldı. Haftayı beraberlikle kapatan Başkale Gençlikspor, 1 puan -1 averajla beşinci sırada yer alırken, Van DSİ ise 1 puana -4 averajla altıncı sırada yer aldı. Henüz puanla tanışmayan Van İskelespor ve Erciş 1 Nisanspor ise son iki sırayı paylaştı.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi

Editör: Ramazan Çetin