WanHaber-ÖZEL

TÜBİTAK, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ‘Kitap Van Projesi’ kapsamında TÜBİTAK Kitap Dağıtım Lansmanı gerçekleştirildi. Lansman sonrası okullara kitap dağıtımı yapıldı.

“Kitabın yeni başkenti Van” sloganıyla başlatılan ‘Kitap Van Projesi’ kapsamında, Vanlı öğrenciler nitelikli kitaplarla buluşturuluyor.

Toplumun geneline kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen projeyle beraber Van genelinde kamu kurum ve kuruluşları, okul kütüphaneleri ve sınıf derslikleri nitelikli kitaplara kavuşturuldu.

Van genelinde bu yıl anaokullara 16 bin adet, ilkokullara 127 bin 400 adet, ortaokullara 23 bin 520 adet, liselere 10 bin 80 adet olmak üzere yeni alınan 177 bin kitapla birlikte 412 bin TÜBİTAK kitabı Vanlı çocuklara kazandırıldı.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELERİNİ SAĞLIYORUZ”

Lansmanda konuşan Vali Ozan Balcı, çocukları nitelikli kitaplarla buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizerek şunları ifade etti;

“Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlıyoruz. Hayalleri gerçekleştirmenin bir sürü yolu var, bunlardan en önemli olanlardan biri de kitap okumaktır. Niyetimiz nitelikli kitaplarla çocuklarımızı buluşturmak, kütüphaneleri zenginleştirmek. Nitelikli kitap okuyan çocuklarımızın hem ufukları geniş oluyor hem de eğitimde daha başarılı oluyorlar. Devletimizin imkanlarını kullanarak özellikle de valiliğin, büyükşehir belediyesinin imkanlarını kullanarak bir yıldan beridir çocukları güzel kitaplarla buluşturmaya çalışıyoruz.”

HEDEF 3 MİLYON KİTAP

Şimdiye 2 milyon nitelikli kitabın öğrencilere ulaştırıldığını belirten Van Valisi Ozan Balcı, “Şu ana kadar yaklaşık 2 milyon kitap sağladık; okul kütüphanelerine, il ve ilçe kütüphanelerine. Bu sene ki hedefimiz bir milyon daha kitap vererek, toplam 3 milyon kitabı öğrencilerle buluşturmak. Böylece, Türkiye’nin en zengin okul kitaplıklarının ve kitaplarının olduğu il haline getiriyoruz Van’ı” dedi.

“TÜRKİYE’DE Kİ EN ZENGİN İL VAN”

Dağıtılan kitapların hem kişisel hem de toplumsal gelişime katkıda bulunacağını belirten Vali Balcı, “Hayata geçirdiğimiz proje eğitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata ve hepsinden de önemlisi öğretmenlere ve öğrencilere verilen bir kıymettir. Bu projeyi asıl yürüten ana lokomotifimiz öğretmenlerimiz, onlar da fedakarca çalışıyorlar. TÜBİTAK kitapları açısından çeşit ve sayı açısından Türkiye’de ki en zengin il Van” şeklinde konuştu.

“KÜTÜPHANELERİMİZİ ZENGİNLEŞTİRDİK”

Van’da kütüphanelerin zenginleştirildiğini ve yeni kütüphane yapımlarının sürdüğünü aktaran Vali Balcı; “Kitap hedefimizi 3 milyona çıkarıyoruz. Okullarımızda 250 yeni kütüphane oluşturduk.

Okul kütüphane sayımızı 300’e çıkarıyoruz. Her çocuğumuzun elma kasasından da olsa kitaplığı olmalı. Çocuklarımız çantalarında kitap taşımalı. Okullarda 1 ders saati okuma saati olarak devam ediyor. İlçelerimize yaptırdığımız 11 adet bebek-çocuk kütüphanesi ocak ayı itibariyle hizmete giriyor. İlimize yeni bir il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. Edremit ilçemize yeni bir kütüphane açtık. İlçe kütüphanelerimizi kitaplarla zenginleştirdik. Kütüphane, kitap anlamında fiziksel altyapı olarak Türkiye’ye örnek oluyoruz.

kitapvan.gov.tr üzerinden 100 bin öğrencimize 130 bin kitap PTT aracılığıyla ulaştırıldı. Kitap okuma alışkanlığı çocuklukta kazanılır. En kıymetli vaktimizi kitap okumaya ayırmalıyız. Çünkü kitap okuyan çocukların hem hayalleri geniş oluyor, hem de başarılı oluyorlar. Kendimizi yenilemek, geliştirmek için kitap okumalıyız” ifadelerini kullandı.

Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesinde gerçekleşen lansmana Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber: Fatma Öztürk

Editör: Ramazan Çetin