WanHaber-Özel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman, Onkoloji Enstitüsü için gerekli başvuruları yaptıklarını açıkladı. Karaman, Türkiye’de 3 üniversitede hizmet veren ‘Onkoloji Enstitüsü’nün Van’da da kurulması için gerekli başvuruları yaptıklarını belirtti.

Prof. Dr. Kamuran Karaman, Türkiye’de 3 üniversitede yer alan Onkoloji Enstitüsü’nün Van’da da kurulması için başvuru yaptıklarını şu sözlerle ifade etti;

“Türkiye’de Ankara, İstanbul ve İzmir’de faaliyet gösteren 3 üniversitede şu an Onkoloji Enstitüsü var, buna ilaveten bizler de üniversitemizde Onkoloji Enstitüsü kurmak için başvurduk, umarız ki kabul edilir başvurumuz.”

Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin hem Van hem de çevre illerden gelen çok sayıda onkolojik vaka hastasına sahip olduğunu dile getirerek, enstitünün hem hastaların tedaviye ulaşımını kolaylaştıracağını hem de bilimsel çalışmalar için olanak sağlayacağını dile getiren Başhekim Karaman, “Onkoloji Enstitüsünün amacı; Onkoloji alanında yüksek lisans, doktora eğitimleri veya bilimsel çalışmalar yapmak.

Onay verildiği takdirde kampüs içinde yer alacak Onkoloji Enstitüsü. Bildiğimiz üzere özellikle de Van ve çevresine hizmet veren hastanemiz çok sayıda onkolojik vakalara sahip. Bunlar mide, bağırsak, beyin, jinekolojik kanserleri veya çocuk kanserleri gibi çok çeşitli, hasta sayısı da çok yüksek miktarda dolayısıyla” ifadelerine yer verdi.

“BİR KANSER HASTANESİ OLACAK”

Onkoloji Enstitüsünün araştırma merkezi olmasının yanı sıra bir kanser hastanesi olarak da hizmet vereceğini sözlerine ekleyen Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman, “Onkoloji Enstitüsü eğitim ve araştırmaların yanında hastaların tedavilerini üstlenen bir kanser hastanesi de olacak.

Bu sayede hastalarımız enstitü içerisinde tedavi hizmetlerine daha kolay erişebileceklerdir. Bu durum hem bölgemiz için iyi bir hizmet olacak hem de hastanemizde özellikle yüksek lisans, doktora ve bilimsel çalışma yapan çalışma arkadaşlarımızın gelişimi açısından faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber: Fatma Öztürk – Zehra Boğatekin Akman