AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Drogba'nın Galatasaray'da ne yapıp ne yapamayacağı konusunda endişeleri olduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, futbol hayatlarının sonuna gelmiş futbolcuların, büyük rakamlar ile getirilmesini hak etmediklerini düşündüğünü söyledi. Karabükspor'un başarılı oyuncusu Ahmet İlhan'ın milli takıma seçildikten sonra şımardığını belirten Şahin, "Protokol tribünü inşaatı devam ediyor, il müdürü hızlandığını söyledi. Yeni sezona mutlaka yetişecek. Stadımız güzel bir stat olacak. Karabükspor bizi zaman zaman sevindiriyor ama Kasımpaşa ve Bursa maçlarında oldukça üzdü. Galatasaray'a, Fener'e, Trabzon'a ve Beşiktaş'a teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı düşme hattındaydık. Dün akşamki maçı TV'den izledim. Bir iki futbolcunun kişisel becerilerine bağlı kalmamalı Karabükspor. O iki futbolcu kilitlendiğinde Karabükspor'un başarılı olması kısıtlanıyor. Futbolcularımızın yetenekli olduklarına inanıyorum, futbolcuların şımarmaması lazım. Kendilerini ziyaret etmiştim, özellikle o günlerde çok iyi performans sergileyen Ahmet İlhan ve İlhan Parlak'a 'İnşallah Milli Takıma seçilirsiniz' demiştim. Ahmet İlhan Milli Takıma seçildi, ancak dünkü tavrını hiç hoş karşılamadım. Milli olması kendini biraz şımartmış gibi. Kırmızı kart görmesi milli futbolcuya yakışmamıştır. Mesut hocanın futbolcularını bu bakımdan uyarması gerekir. Haftaya Antalya ile karşılaşacaklar. Antalya başarılı mücadele eden bir takımı, zor bir maça gidecekler, Karabükspor toparlanmalı başarılarına devam etmelidir. Sadece büyük takımlar karşısında başarılı olmak kafi değildir" dedi.

SNEJİDER VE DROGBA YORUMU
Snejider ve Drogba transferini de değerlendiren Şahin şunları söyledi:
"Ben yabancıların astronomik rakamlarla transfer edilmelerini bazen endişe ile takip ediyorum. Bunlar Avrupa'da, Şampiyonlar Ligi'nde başarılar yakalamış takımlarda oynamışlar, belirli yaşa gelmişler, sonra Çin'e gitmişler herhalde büyük paralar verdikleri için. Şimdi Galatasaray'da ne yapar, ne eder doğrusu endişelerim var. Geçmişte önemli başarılar yakalamış olabilirler, ancak futbol hayatlarının sonuna gelmiş bu futbolcuların büyük rakamlar vererek takımlarımıza aldığımızda geçmişte çok örnekleri görülmüştür bu aldıkları paraları hak etmediklerini düşünüyorum. Bu söylediğiniz futbolcu nasıl bir performans sergiler bilemiyorum. Snejider diye bir futbolcu daha alındı, iki maçta seyrettik bizim oyuncularımızdan farklı ortaya ne koydu? Ben yabancı oyuncuların Türkiye'de top koşturuyor olmasını Milli takımı olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Bizim milli takımda görev vereceğimiz futbolcularımızın tecrübe kazanmasına kendilerini geliştirmesine engel olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da top oynayan futbolcularımız getiriyoruz onlarda sakatlanmamak için milli formaya ellerinden geldiğince hakkını vermeye çalışıyorlar ama yeteneklerinin çok altında futbol sergilediklerini görüyorum."
(ET-RFK-S)

10.02.2013 15:17:11 TSI

Editör: Wan Haber