Bitlis'in Ahlat ilçesinde kayak yapacak mekan bulamayan kayak severler, karayolunda kaymanın keyfini yaşıyor.
Ahlat'ta bulunan baby-lift sistemli kayak sistemi çalışmayınca, ilçede bulunan kayak severler karayolunu kendilerine mekan seçtiler. Kayak severler önce ilçenin yüksek kesimlerine giderek oralarda kaymayı denedi. Daha sonra karayolunun kenarlarında kaymanın keyfini bin bir meşakkatle yaşamaya çalıştılar.
Ahlat Kış ve Su Sporları Kulüp Başkanı Deniz Balaman, Ahlat'ta kayak sporunu her zaman sevdirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bugün de arkadaşlarımız ile birlikte kayak yapmaya geldik. Teleferik sistemimiz kar altında olduğu için yol kenarında kayak yapıyoruz. Yetkililerden ilçemize tam teşkilatlı bir teleferik sistemi istiyoruz. Yoğun bir kar var. Eski sistemimizde baby-lift sitemi olduğu için kar altında kalmış durumda. Kar altından bu sistemi çıkaramıyoruz. Bundan dolayı yol kenarında kayak yapmak zorunda kalıyoruz. Yeterli oranda kar var. Kayak sporuna hevesli çok sayıda vatandaşımız var. Yetkililerden bu konuda bize destek vermelerini bekliyoruz" dedi.
Kayak sporu yapan vatandaşlardan Ercan Miroğlu ise, Antakya'dan geldiğini ifade ederek, "Ahlat'ta görev yapıyorum. Antakya'ya fazla kar yağmaz. Bu nedenle kar görmeye hasret kalmıştık. Burada da çok kar var. Kayak sevdalısı arkadaşlar yardımıyla da kaymayı öğrendim. 3 haftadır kaymaya geliyoruz. Keşke kayabileceğimiz daha profesyonel bir tesisimiz olsaydı. Yolun kenarında arabaların içerisinde kaymak güzel olmuyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
(SAD-MSA-BH-S)

31.01.2013 10:58:57 TSI

Editör: Wan Haber