Wanhaber / Mehmet Salih Giyci

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kente yeni kütüphane yapılıyor. Proje, 7 bin 366 metrekarelik alan üzerine 2 kat şeklinde inşa edilecek.

Şerefiye Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Van Devlet Tiyatrosu binasının yanında inşa edilen yeni İl Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi’nin temeli atıldı.

Çocuk kütüphanesi ve yetişkin kütüphanesi olmak üzere iki ana bölümden oluşan ve bünyesinde dijital kütüphane, şehir araştırma merkezi, kulüp çalışma odası, atölyeler, çalışma salonu, kafe, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bebek bakım odası, 0-3, 3-6, 6-12 ve 12-15 yaş aralıkları için farklı salonlar, etkinlik alanları, arşiv, depo, WC’ler, sığınak ve mescit gibi donatılar yer alan projede çalışmalara başlandı.

“GENÇLER KÜTÜPHANEDEN ÇIKAMAYACAKLAR”

Söz konusu kütüphanelerle ilgili paylaşım yapan VATSO Dernek Başkanı ve iş insanı Zahir Kandaşoğlu; “Van merkezde öyle bir kütüphane planlanıyor, inanın ki bitince gençler ne gece ne gündüz bu kütüphaneden çıkmayacaklar.

Öyle böyle değil tam bir kitap okuma merkezi olacak. Kitap okumak için her türlü hizmet verilecek, bu eser kültür alanında ciddi katkılar sağlayacak. Yapılması için gerçekten olağanüstü bir çalışma ve gayret gösteren Sn. Vali Ozan Balcı’ya sonsuz teşekkür ediyor, üstün başarılar diliyoruz. Temeli atıldı, en kısa sürede bitecek, hizmete girecek inşallah…” dedi.

Editör: Arif Karakaş