WanHaber-ÖZEL

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Kadrajımdan Edremit Fotoğraf Yarışması’nda değerlendirilen fotoğraflar Atatürk Sanat Galerisinde sanatseverler için sergilendi.

Açılışı yapılan “Kadrajımdan Edremit” fotoğraf sergisinde toplam 46 fotoğraf sanatseverlerle buluştu. Sergide aynı zamanda Edremit Belediyesi Aile Toplum Merkezi’nde Vanlı kadınlar tarafından yapılan yöresel motifler de yer aldı.

Edremit Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Serkan Aslan, sergi hakkında yaptığı açıklamada, “Kadrajımdan Edremit Fotoğraf Yarışması düzenledik, iki yıldır hazırlığını yaptığımız fakat pandemiden dolayı, ardından deprem sürecinden dolayı sürekli ertelemek durumunda kaldığımız fotoğraf yarışmamızı bu sene gerçekleştirdik.

Başvuruların ardından gördüğünüz gibi çok güzel fotoğraflar geldi. Burada 46 fotoğraf sergileniyor. Bunlardan 6 tanesi ödül alan fotoğraflar. Bundan iki gün önce de Edremit Belediye Başkanımız İsmail Say’ın da katılımıyla ödül törenimizi yaptık, katılımcılara ödüllerini takdim ettik” ifadelerini kullandı.

Farklı şehirlerden de yoğun katılım olduğunu belirten Aslan, “Çok güzel fotoğraflar geldi, önümüzdeki yıllarda da şartlar elverdikçe daha da kapsamlı bir şekilde foto maraton şeklinde düzenleyeceğiz.

Yarışmaya katılım süresini kısa tutmamıza rağmen dışarıdan da çok katılımcı vardı; Trabzon, Bursa, Bitlis, Bingöl, Hakkari gibi birçok şehirden katılım oldu. Buradaki amacımız tamamen Edremit ilçemize katkı sunmak, yeniden yeni yerleri keşfetmelerine olanak sağlamaktı. Çok güzel bir yarışma olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Öztürk – Oktay Dincer

Editör: Ramazan Çetin