WanHaber - İstanbul / Fatma Öztürk

Van Dernekler Federasyonu (Van FED) tarafından İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında Van Tanıtım Günleri kapsamında Vangölü Aktivistleri, “Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın” sloganıyla İstanbul’da farkındalık oluşturmaya devam etti.

23-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve 150 stant ile Van’ı, İstanbul’a taşıyan fuarda yer alan Vangölü Aktivistleri, çeşitli etkinlikler ve yürüyüşlerle Van Gölü için farkındalık oluşturdu.

vangolu-aktivistleri-istanbul-2

Kıyıların korunması, çevre temizliği ve bilinçlendirme çalışmalarında aktif rol aldıkları belirten aktivistler, “İstanbul’da da başta Van Gölü’ne karşı farkındalık oluşturmak ve çevre bilinci kazandırmak için bulunuyoruz. ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ düşüncesiyle her yerde olduğu gibi burada da sesimizi duyuracağız. Amacımız doğal kaynakların korunması ve buna yönelik olarak da farkındalık oluşturmak” dediler.

Vangölü Aktivistleri; çevre bilinci konusunda her yerde farkındalık oluşturacaklarını ve sosyal farkındalık projeleriyle beraber çalışmalarına devam edeceklerini de dile getirdiler.

vangolu-aktivistleri-istanbul-3

vangolu-aktivistleri-istanbul-4

Kaynak: WanHaber / Fatma Öztürk