WanHaber / Fatma Öztürk

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, 2023 Ocak ayından itibaren 11 aylık süreçte toplam 566 bin İranlı turistin Van’ı ziyaret ettiğini aktardı.

“HEDEF 600 BİN”

Çeliktaş, “İran bizim komşumuz, 80 milyonluk bir ülke, petrol ürünleri bakımından zengin bir ülke. Türkiye’nin İran ile 500 kilometrelik bir sınırı var, bunun 300 kilometresi Van iline bağlı. Kapıköy sınır kapısı var, 100 kilometre ötede. Orada 2023 Ocak ayından bu yana 11 ay içerisinde 566 bin İranlı turist ilimize geldi. Yılbaşına kadar da toplam 600 binin tamamlanmasını bekliyoruz. Hedef bu sene 600 bin İranlı turistin Kapıköy’den ilimizi ziyaret etmesiydi ve şu anda hedefimize yaklaşmış durumdayız. Kapıköy Van’ın ekonomik can damarı ve Van esnafı şu anda mutlu. Bu açıdan Türkiye’nin motivasyonu en yüksek şehriyiz şu anda. Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak büyük bir emek harcadık, orada şehrimizi tanıttık” ifadelerini kullandı.

FEVZI-CELIKTAS-2

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) olarak birçok alanda Van’ın tanıtımına katkı sağlayan çalışmalarda yer aldıklarını belirten Çeliktaş, “Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler birtakım çalışmalarla şehrimizi ışıklandırdık. Vanlı vatandaşların da bu çalışmaya çeşitli kampanyalarla destek olduğunu söylemeliyim. Van Doğu bölgesinin incisi ve İranlılar da Van’ın yıldızı. Bu yıldızı parlatmalıyız, Van 3 bin yıllık geçmişi olan bir kent” şeklinde konuştu.

Çeliktaş yeni yıla girerken de İranlı turistlerin tercihinin Van olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: WanHaber / Fatma Öztürk