Wanhaber / Haber Bülteni 

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta ki gündemlerinin Filistin olduğunu söyledi. 

İsrail'i sert dille eleştiren SP Van İl Başkanı Özay İlhan: "İsrail, hastane, okul, ibadethane ayrımı yapmaksızın herkesi hedef almaktadır" dedi.

İlhan, Filistin'de adeda soykırım yaşandığını söyleyerek, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak, tüm halkımızı her an her saniye teyakkuzda olmayı, İsrail ürünlerini almamalarını, Filistin halkına maddi ve manevi destek olmaya davet diyoruz" ifadelerini kullandı. 

ACİL EYLEM PLANI 

Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan, "Ayrıca genel merkezimiz tarafından İsrail’in Gazze’de işlediği vahşet karşısında acil olarak atılması gereken 16 maddelik acil eylem planı hazırlandı. Biz de bu acil eylem planını bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi ve 16 maddeyi şu ifadelerle dile getirdi:
"1. İslam İş birliği Teşkilatı toplantıları kınama değil icraat toplantıları olmalıdır. İİT bir an önce sürece gerektiği şekilde müdahil olmalı ve zulmü durdurmak için inisiyatif almalıdır.

2. D-8 Ülkeleri ve Türk Devletler Teşkilatı acilen toplanmalı; İsrail’e karşı güçlü ve caydırıcı yaptırımlar karara bağlanmalıdır.

3. İslam ülkeleri İsrail’de bulunan diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini tamamen durdurmalıdır.

4. Türkiye ve diğer tüm İslam ülkeleri İsrail ile ikili anlaşmalarını, “normalleşme” süreçlerini ve karşılıklı ziyaret programlarını derhal iptal etmelidir.

5. İslam ülkeleri, İsrail'e destek veren Batı ülkelerine petrol gönderimini yavaşlatmayı gündeme almalı ve gerektiğinde petrol sevkiyatını durdurmalıdır.

6. Türkiye, özellikle Filistin’e ait enerji kaynakları üzerinde İsrail ile yapılan anlaşmalara derhal son vermelidir.

7. Öncelikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivillerin can güvenliği mutlaka sağlanmalı, hastane, yetimhane, okul, ibadet yerleri gibi alanlar acilen koruma altına alınmalıdır.

8. İsrail, Filistin topraklarına ve Filistinlilere yönelik silahlı eylemlerini durdurmadıkça İsrail ile siyasi, ticari ve sosyo-kültürel bütün ilişki ve etkinlikler sona erdirilmelidir.

9. TBMM’de bir heyet oluşturularak Gazze’de bombalanan hastane ziyaret edilmeli ve oradaki durum hakkında kamuoyu bilgilendirilmelidir.

10. İnsani yardımlar için acilen Mısır Refah sınır kapısında bir koridor açılmalıdır.

11. Gazze’nin yeniden imarı için mali destek çalışması acilen başlatılmalıdır.

12. ABD ve İngiltere, İsrail’in haksız işgaline destek vermek üzere Gazze açıklarında konuşlanmış olan deniz ve hava kuvvetleri unsurlarını bölgeden derhal çekmelidir.

13. BM nezdinde İsrail’in haksız, hukuksuz işgal girişimine karşı gerekli kararların alınması için diplomatik girişimler acilen başlatılmalıdır.

14. İsrail’in mevcut siyasi ve askeri karar verici kurumlarının, makamlarının, kişilerin tamamı hakkında Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanma süreci için girişimler planlanmalıdır.

15. İsrail hakkında “soykırım suçu” temalı yargılama süreci başlatılmalıdır.

16. Gazze’ye yönelik büyük bir insani yardım kampanyası başlatılmalıdır."

Editör: Arif Karakaş