Van Amatör Lig’i 2’nci Küme’de şampiyonluk mücadelesi veren ligin iki güçlü takımı 1974 Vanspor ile Van Edremitspor yarın İşgem spor tesislerinde karışı karşıya geliyor. Ligde ilk iki maçını da farklı kazanan iki takımın mücadelesi taraftarlar arasında Van derbisi olarak konuşuluyor.

Rıdvan CAN

Derbi maç öncesi 1974 Vanspor Teknik Direktörü Turgay Karatekin ve Van Edremitspor kulüp Başkanı Ahmet Bilici, zorlu maç öncesi centilmenliğe vurgu yaparak, "Fair-Play ruhunu esas aldık onun dışına çıkmayız" dediler.

Karatekin: “Kazananı Alkışlamalıyız"

Van’da nefesler tutuldu. Futbolseverler, Cumartesi günü yarın saat 13.00'da İşgem spor tesislerinde oynanacak 1974 Vanspor Van Edremitspor maçına kilitlendi. Zorlu Van derbisi öncesi her iki kulübün yöneticileri dostluk çağrısı yaptı. 1974 Vanpor kulübü Teknik Direktörü Turgay Karatekin, yarın oynanacak zorlu maçın saha içi ve tribünlerde Fair-Play ruhu ile geçmesini istediklerini belirtti. Karatekin, “1974 Vanspor fair play kuralları dışına çıkmadan, sporun doğasına uygun güzellikleri taraftarımızla yaşamak istiyor Van Edremitspor maçında sonuç ne olursa olsun kazananı alkışlamalıyız" dedi. 

Başkan Bilici, “Herkes sportif anlamda keyif almalı”

Van Edremitspor Kulup Başkanı Ahmet Bilici, ise sezon başı yeni bir yapılanmayla Van’a yakışır bir takım kurduklarını ifade ederek, yarın zorlu rakipleri 1974 Vanspor maçı öncesi önemli mesajlar verdi. Bilici, dostluk ve centilmenlik çağrısı yaptı. "Van derbisi olarak adlandırılan karşılaşmada herkes sportif anlamda keyif almalı. İki kulübe yakışır maç olsun. İki takım arasında oynanacak müsabakada sonuç ne olursa olsun futbol tarihine yaşanacak güzellikler ile hatırlansın" dedi.

Editör: Wan Haber