Devre arası transfer çalışmalarına hızlı başlayan Gençlerbirliği, ara transferde kadrosunu güçlendirmek için 4 futbolcuyla anlaştı. Başkent temsilcisi Nemanja Tomic ve Belçikalı forvet oyuncusu Bjorn Vleminckx'in yanı sıra Türk oyuncular Doğa Kaya ve Kerim Zengin ile resmi sözleşme imzaladı.
Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, yönetim kurulu üyeleri Arif Ölmez, Hıfzi Kuruşa ile Enis Safi katıldı. Gençlerbirliği, Doğa Kaya ve Kerim Zengin ile 2,5'er yıl, Tomic ile de 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. Başkent ekibi, Belçikalı forvet oyuncusu Vleminckx'i de sezon sonuna kadar kiraladı. Bu futbolcuyla ilgili satın alma opsiyonu da kırmızı-siyahlılarda olacak.

İLHAN CAVCAV: "İLK DEVRE 30 PUAN HEDEFLEDİK, 21 PUANDA KALDIK"
İmza töreninde konuşan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Gençlerbirliği olarak 2012-2013 sezonunda ilk defa transferde 5-6 yabancı oyuncuyu takımımıza katmış olmamıza rağmen maalesef 1. devreyi istediğimiz yerde bitiremedik. Özellikle Ankara'da oynanan maçlarda hakemler hataları sonucunda 30 puan hedeflemişken, 21 puanda kalarak hedefimize ulaşamamış olduk" dedi.
4 oyuncu transfer ederek kadroyu daha da zenginleştirdiklerini dile getiren Cavcav, "İkinci devre daha üst sıralarda yer almak ve Ankara'yı daha iyi temsil etmek amacıyla, 4 oyuncuyla anlaştık ve kadromuza kattık" diye konuştu.
Cavcav, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim altyapımızda yetişmiş Doğa Kaya'nın tekrar yuvaya dönmesinden dolayı evladımıza hoş geldin diyorum. Ayrıca Fenerbahçe ve Gaziantep'te oynamış Kerim Zengin arkadaşımızı da 2,5 yıllığına kadromuza kattık. Orta saha oyuncusu Hırvat Nemanya Tomic'i 3,5 yıllığına kadromuza kattık. 4 transfer de bizim için yüksek miktar olan 4 milyon liraya yakın kasamızdan para çıktı. Hem seyircimize hem de Ankararlılara, ikinci devre daha iyi bir Gençlerbirliği seyrettiririz diye ümit ediyorum. Önemli olan bu arkadaşların kulübümüzde kalıcı olmaları."
35 yıla yakın zamandır kulüp başkanı olarak başkanlığa aralıksız devam ettiğini belirten Cavcav, "Türkiye liglerinde halen oynayan ve bizim elimizde yetişmiş çok değerli sporcu kardeşlerimiz futbol oynuyor. Bu da Gençlerbirliği olarak bize onur ve gurur veriyorum" dedi.

"MENAJERLERİN TAVSİYELERİNE UYUYORUM"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cavcav, bir gazetecinin son bir kaç yıldır Gençlerbirliği'nin transfer politikası değiştiğini hatırlatarak, "Transfer Neden böyle bir eğilim var" sorusu üzerine, "1935 doğumluyum. Daha önceden yabancı ülkelere gidip maç seyretme imkanına sahiptim. Ancak geçirdiğim ameliyatlardan sonra zorluk çekiyorum. Bu nedenle daha çok menajerlerin tavsiyelerine uyuyorum. Bu sezon ve daha önce aldığımız yerli ve yabancı oyuncuları izleyerek aldık. Bir oyuncu alacaksak, onları oynadığı müsabakalarda izleterek aldık" cevabını verdi.

"TÜRKİYE'YE İLK YABANCI KAPISINI AÇAN İNSANIM"
"Gençlerbirliği olarak, Türkiye'ye ilk yabancı kapısını açan insanım. Bu Afrika'dan başlar, bugünlere geldik" diyen Cavcav,, "Bugün bunu onur ve gururla söyleyeyim; 1. Liglerimiz eski yıllara nazaran daha zor, daha çekişmeli. Takımlar arasındaki farkların kısa sürede kapandığı sezonlar yaşıyoruz. Antalyaspor geçen sezon küme düşmekten zor kurtuldu ama bu sezon Spor Toto Süper Lig'i Galatasaray'ın ardından 2. sırada bitirdi. Böyle çetin geçen bir lig olması nedeniyle sanayici olarak düşünüyorum, Gençlerbirliği 10'ar milyon euro'luk transfer yapsa batar" açıklamasında bulundu.

"KULÜPLERİN BATMA İŞİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM"
"Kulüplerin batma işini takdirle karşılıyorum" diye konuşan Cavcav, buna rağmen yayın geliri aldıklarını vurguladı. Yayıncı kuruluşun Türk futboluna büyük katkısı olduğunu dile getiren Cavcav, "TFF'ye çok büyük görevler düşüyor. Spor Toto Süper Lig'de sadece Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon değil 18 kulübümüz var. Yayın gelirleri dağıtım sistemi çok adaletsiz, kanunsuz ve 'ben yaptım oldu' yönünde bir sistem. Bunu bütün ilgililerin duymasını istiyorum; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bursa, bunların havuzdan aldığı para 66 milyon lira ancak bu para Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden diğer takımlara intikal ettirilmiyor. Oynanan maça göre harç parası veriliyor. Zaten büyük takımlarımız, şampiyonluğa oynayan takımlar olduğu için. Biz 40-45 puan alarak ligde kalma mücadelesi veriyoruz, onlarda 70 puan alarak şampiyonluk mücadelesi veriyorlar, dolayısıyla yüksek maç hasılatı alıyorlar. Bu yetmiyormuş gibi 1'inci, 2'nci, 3'üncü, ve 4'üncü'ye 56 milyon lira para veriliyor. 4 büyük takıma toplamda 122 milyon lira veriliyor. Bu adalet mi, bu sadece bugün İngiltere'de var. Bu şartlar altında Anadolu kulüplerinin varlığının ne kadar zor olduğunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

"TFF'NİN YAYIN GELİRLERİNDE DAHA ŞEFFAF OLMASI GEREKİYOR"
4 transfer için 4 milyon liraya titreye, titreye imza attığını vurgulayan Cavcav, "Parayla saadet olmaz, çok para vermek çok şey değil" dedi. TFF'ye seslenen Cavcav, "İçinizden gelen ve futbolu bilen Yıldırım Demirören gibi bir arkadaşınız var, onun yanında da futbolun içinde yetişmiş Ufuk Özerten var, bu arkadaşlarımızdan beklentimiz Avrupa'da olduğu gibi yayın gelirlerinde daha şeffaf olmaları" şeklinde konuştu.

"KULÜPLERİMİZ VERGİLERİNİ NAMUSUYLA DEVLETE ÖDESİN"
Cavcav, bütün kulüplerin altyapıya önem vermeleri gerektiğini vurgulayarak, "İnsanlarımızı yetiştirecek insanların da eğitilmesi ve bu konunun federasyon tarafından teşvik edilmesi gerekiyor" dedi. Cavcav, transferde, son 5 yılda 28 milyon lira harcamalarına rağmen, yaklaşık 6 milyon lira gelir elde ettiklerini kaydetti. Cavcav, bir kuruş borçlarının bulunmadığını ve her yıl 500-600 bin lira vergi verdiklerini söyleyerek, yeni yasanın çıkmasından önce bir daha vergi affı isteyen kulüplere çağrıda bulundu. Cavcav, "Kulüplerimizin yüzü biraz kızarırsa, her ay vergilerini takır takır öderler. Vergi affı diye bir şeyi ben kesinlikle istemiyorum. Ama endişe ediyorum, böyle bir temayül olursa kulüpler batar. Bütün kulüplerimize, herkesin vergisini namusuyla devletimize yatırmalarını temenni ediyorum" yorumunda bulundu.

YENİ TRANSFERLER
Yeni transferlerden Doğa Kaya ise "Burası istediğim ve bildiğim bir yer" diyerek, "Biraz heyecanlıyım çok da mutluyum. Umarım her şey kulüp ve benim adıma güzel olur. Başarılı bir sezon geçiririz" diye konuştu.
Kerim Zengin ise "Önemli bir kulübe geldim. Benden beklenenleri umarım kulübüm için karşılarım. İkinci yarı yeni kulübümüze hayırlı olur" ifadelerini kullandı.
Tomic, Gençlerbirliği'ne geldiği için çok mutlu olduğunu anlatarak, " Gençlerbirliği'nde daha önce şampiyonluk yaşadığım arkadaşlarım Lekic ve Petrovic var" şeklinde konuştu.
Belçikalı forvet oyuncusu Vleminckx de, "Gençlerbirliği'nde olduğum için çok mutluyum. 4 aylık kiralık bir dönemim var. Bu dönem içinde elimden gelenin fazlasını yapacağım. Bu süreden sonra ne olacağını hep birlikte göreceğiz" sözlerini kullandı.
(SU-BH-S)

04.01.2013 13:13:46 TSI

Editör: Wan Haber