Wanhaber / Özel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle, ülke genelinde olduğu gibi Van’da da bir çok etkinlik gerçekleştiriliyor.

15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikimi yapılırken, kuran tilavetleri okundu, şehit kabirleri ziyaret edildi ve birçok kurum tarafından, halkın destansı mücadelesini gösteren fotoğraf sergileri açıldı.

ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bir çok kurum ve kuruluş tarafından darbe girişimi lanetlenirken, Van Valisi Ozan Balcı, 15 Temmuz şehidi Burhan Öner’in kardeşi Sadullah Öner’in evini Vali Yardımcısı Murat Yayabaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birlikte ziyaret etti.

Vali Balcı beraberindekiler ile birlikte, 15 Temmuz Gazisi Aykut Gökyer’i de evinde ziyaret etti.

Gün dolayısıyla Vali Balcı, yayımladığı mesajda da; “Ülkemizin birlik ve beraberlik ruhunu perçinlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlamanın, bu anlamlı gün vesilesiyle millet olarak gösterdiğimiz dirayet, kararlılık ve vatan sevgisi ile milletimizin birlik ve beraberliğini her zaman koruyacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” vurgusu yaptı.

YÜRÜYÜŞ VE ETKİNLİK

Van’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bugün akşam başlayacak ve gece saatlerine kadar devam edecek bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Emniyet kavşağından başlayarak, beşyol meydanına kadar yapılacak yürüyüş ile start alacak bu gün ki etkinlikler gecenin geç saatlerine kadar bir çok etkinlikle sürecek. Etkinlikler kapsamında hain darbe girişimi bir kez daha kınanacak.

BEŞYOL MEYDANI ETKİNLİKLERE HAZIRLANDI

Darbe girişimi gecesi Van’da halkın toplandığı beşyol meydanında bu gece yapılacak olan etkinlikler için alandaki hazırlıklar sürüyor.

Van Beşyol Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında hazırlıklar devam ederken, alan bayraklarla donatıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler için beşyol meydanına sahne kurulumu yapılırken, vatandaşların akşam saatlerinde programa yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Mehmet Salih Giyci / Ramazan Çetin

Editör: Ramazan Çetin