Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, Gençlikspor-Elitspor müsabakasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyon'un verdiği kararlar hakkında değerlendirmede bulundu.
Türkiye Bayanlar 2. Lig 1. Grupta yer alan Yalova Gençlikspor Bayan Futbol Takımı, ligin 6. haftasında ağırladığı Elitspor'a 2-1 mağlup olmuş, maç sonrasında iki takım futbolcuları arasında istenmeyen olaylar çıkmıştı. Yalova'da çıkan olaylar sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) inceleme başlatmıştı. Yapılan incelemenin ardından Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), Yalova Gençlikspor'a ve İzmir Elitspor'a ceza vermedi. Ancak maç sonunda kırmızı kart gören Yalova Gençlikspor Bayan Futbol Takımı'ndan Tuğçe Ugip'e Nazan Gözaçan'a ve Şahsenem Ömeroğlu'na 2'şer maç müsabakadan men cezası verdi. Ayrıca AFDK İzmir Elitsporlu oyuncu Gurbet Göktaş'a da kavga etmekten dolayı 2 resmi müsabakadan men cezasına çarptırıldı.
Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) yaptığı açıklamada, Yalova Gençlik Hizmetlerispor kulübü ve İzmir Elitspor Kulübü hakkında; 30.12.2012 tarihinde oynanan Yalova Gençlik HizmetlerisporElitspor Kadınlar 2.Lig müsabakasında çıkan olayların saha olayı boyutuna ulaştığı konusunda yeterli delil elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına kanaat getirildiğini bildirdi. Yalova Gençlikspor Bayan Futbol Takımı kadrosunda Tuğçe Ugip, Nazan Gözaçan ve Şahsenem Ömeroğlu ligin 8. Haftasında Fatih Vatan Lisesi maçında da oynamayarak cezalarını tamamlayacaklar.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, Gençlikspor-Elitspor müsabakasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyon'un verdiği kararlar hakkında değerlendirmede bulundu. TFF'nin sadece olaylara karışan futbolculara ceza verdiğini, kulüplerin olaylara dahil olmadığını dile getiren Mete, "TFF'nin bu konudaki kararı açıklandı. Gençlikspor Kulübü ceza almadı. Olaylar, maç esnasında değil, müsabaka sonrası yaşandığı için kulübe ceza verilmemiştir. Olaya karışan kırmızı kart gören futbolcularımıza da 2'şer maç ceza verildi. Neticede olmaması gereken olaydı. Demek bayan futbolu da olsa erkek futbolu da olsa bunlar yaşanıyor. Antalya maçı öncesi sporcularımızla görüştüm, onlar da üzgün olduklarını ve bir daha böyle bir olay yaşanmaması konusunda söz verdiler. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını temenni ediyoruz. Futbolcularımız, ortada tahrik söz konusu olduğu için bu davranışların çıktığını söylediler. Ancak her ne olursa olsun bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz" dedi.
(EB-MŞ)

11.01.2013 18:06:56 TSI

Editör: Wan Haber