Gaziantep’te düzenlenmesi planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen dünyanın en geniş kapsamlı tematik film festivali ‘Uluslararası Göç Film Festivali’ başladı. Festival, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenleniyor. Festivale katılan İçişleri Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkı sağladığı, 50’den fazla yerli-yabancı yüzlerce önemli konuğu ağırlayacak Uluslararası Göç Filmleri Festival; sinema aracılığıyla göçlerin tarih boyu toplumlara katkılarını gündeme getirmeyi amaçlıyor.

"21. yüzyılı böyle tahmin etmiyorduk"
Uluslararası festivalin basın lansmanında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yüzyılımızın en önemli hikayelerinden birisi olan konumuz göç.İnsanların ne yapacaklarını birbirimize sormalıyız. Su yok, eğitim, adalet yok. Binlerce kilometre çocukları ile beraber yolculuğa çıkıp göçmen kaçakçılarının yalanlarına kalan insanlar var. Hiçbirimiz 21. yüzyılı böyle tahmin etmiyorduk. Dünyanın bu umursamazlığına rağmen biz büyük bir milletin evlatlarıyız. Ne geçmişimize ne komşuluğumuza.Ne geçmişimize ne komşuluğumuza sırtımızı dönmeyeceğiz." dedi.

"Vahşi kapitalizm vurgusu"
Festivalin kültür ve sanata katkı sağlayacağını ifade eden Bakan Soylu: "Siz de biz de biliyoruz ki vahşi kapitalizm istediğini kendi lehine çevirme gücüne sahip. Bizim burada ona teslim olmadan kültür ve sanatla onu anlatabileceğimizi eğer bunu anlatabilirsek de o ülkelerin yöneticilerine hiç kimsenin esir olmadığını göstereceğiz. Bunu da Kültürle sanatla bu uluslararası göç filmi festivali ile sağlayabileceğimize inanıyoruz. Bu konuyu başarılı bir şekilde yürütebileceğimize dair inancımız sürüyor." şeklinde konuştu. 

"Hanım da ben de gözyaşları ile izledik"
Naim filminin kendisini çok etkilediğini aktaran Bakan Soylu, "Hanımla beraber Naim Süleymanoğlu’nun filmine gittik. Hanım da ben de gözyaşları içinde izledik. O da bir göç hikayesiydi. Döndük ve bulunduğumuz yere şükrettik. Çocukluğumuzdan beri izlediğimiz filmlerin hayatımız üzerinde çok büyük etkisi etkisi var. Çok yorulursunuz bir türkü dinlersiniz, bir şarkı dinlersiniz" dedi. Ajanslar

Editör: Wan Haber