Wanhaber / Haber Merkezi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şube Başkanı Ömer Gündüz, ABD Dış İşleri Bakanı Antony Blinken’ın, Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyarete ilişkin basın açıklaması yaptı.

 Gündüz, yaptığı açıklamada; “Filistin’de İsrail tarafından yıllardır süregelen sistematik zulüm ve katliam, 7 Ekim’den itibaren şiddetini artırarak soykırım olarak devam ediyor. Dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor” dedi.

Gündüz, açıklamasında; Türkiye’ye ziyaret planlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, “ABD’nin Filistin planlarını açıklayarak, Gazze’yi Filistin’in yönetemeyeceğini ve ABD askerlerinin de dahil olduğu çokuluslu bir kontrol gücünün oluşturulması gerektiğini söylemiştir” diyerek, ziyaret planlamasına tepki gösterdi.

“Unutulmamalı ki; Türkiye’miz tüm mevcudiyeti ve şanıyla, asırlarca mazlumların ve Müslümanların yanında olduğu gibi bugün de Filistin’in yanındadır” diyen Gündüz, “Amerika ile barış ve adalet kelimelerinin yan yana gelmesi mümkün değildir. Söz söylemek gereksizdir” ifadelerini kullandı.

“Milli Görüş olarak, Milli Gençlik olarak, Filistin’deki kardeşlerinin acısıyla yüreği yangın yeri olan tüm Müslümanlarla birlikte nöbetteyiz” diyen AGD Van Şube Başkanı Ömer Gündüz, “İsrail bu topraklarda olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir” diye kaydetti.

Editör: Ramazan Çetin