Vanspor’un içinde olduğu bu durum hakikaten herkesin içini acıtıyor. 
Geçen sezondan buyana çeşitli iddialar, olumsuzluk ve tek adamlık rejim olarak görülen, birçok kesimin elini çektiği, destek vermediği Vanspor’da gelinen nokta üzücü olduğu kadarda vahim bir durum haline geldi. 
Kentimizin Marka Değeri olan ve memleketimizde tek birleştirici gücü olan Vanspor’un bu duruma düşmesindeki nedenleri hepimiz tarafından çok iyi bilinmekte. 
Kutuplaşmaya kadar giden bir kulübün bu hale gelmesi Vanlı sporseverler tarafından da tepkiyle karşılandığı gibi üzmektedir. Kulüp içindeki yöneticilerin kendi aralarında çekişmeleri ve savaşları sonucu yalnızlaşan bir görüntü veren Vanspor gittikçe kan kaybediyor. Kulüp Yöneticilerinin bile kendi aralarında güç savaşlarına girmesi, birbirlerinden habersiz çeşitli girişimlerde bulunarak Devletin Yüksek mercilerine birbirlerini şikayet etmeleri, herşeyden habersiz olmaları ne yazık ki durumu bu noktaya getirdi. 
Verilen emeklerin, çabaların bu oyunlar ve çekişmeler ile heba olduğunu görmekteyiz. 
Yaşananları inanın hayretle izlemekteyiz.  
Elimizde bu denli güçlü bir birleştirme ve herkesin sevdiği unsuru bu hale nasıl getirdik- nasıl geldik hepimizin azda olsa payanın olduğunu düşünüyorum. Bazen acımasız bir şekilde eleştirilerde bulunduk. Fakat eleştirdiğimiz her konuda da haklı çıktık. Eleştirdiğimiz konular ise inanın Vanspor’un menfaatine olduğu için eleştirdik. 
Son bir haftada ise Başkan ve Başkan adaylarının bu kentin sporuna yaşattıkları inanın Kulübümüze zarardan başka bir şey katmadı. Bunları Van Halkına, Vanspor’a kimsenin yapmaya hakkı yok. Ortada yıpratılmış, yanlış beyanlar ile gündeme gelmiş, şahsileştirilmiş ve en önemlisi halktan koparılmış bir Vanspor Kulübü var. Evet, verilen emek, çaba ve birliktelik sonucunda bir üst lige çıkartılmış bir Vanspor var. Bu emek, çaba ve birliktelik asla unutulmaz ve inkâr edilemez.  İnkâr etmek haksızlık olur. 
Fakat sonraki süreçlerde yaşanan bunca olay ve ortaya atılan iddialar Vanspor’u büyük bir çıkmazın içine soktu. Bu süreçte Vanspor ismi çok büyük zararlar gördü ve kapanması zor olacak yaralar açıldı. Yıllardır büyük sevda beslenerek yaşatılan Vanspor sevgisi bir anda yerini kutuplaşmaya bıraktı. Söylenen bazı söylemler ile insanlar Vanspor’dan ne yazık ki uzaklaştı. Öyle bir uzaklaşma oldu ki herkesim tarafından desteklenen, sevilen kulüp farklı bir mecraya dönüştürüldü. Bunca yaşanan durumdan dolayı zarar gören, yıpranan hep Vanspor ismi oldu. 
Artık bireysel çekişmelerinize, var olma savaşlarınıza bir son verin. 
Vanspor ismi üzerinden artık bir yerlere gelmeye çalışmayın. 
Vanspor ismi üzerinden reklam yapmayın. 
Vanspor üzerinden kişisel çıkar peşinde olmayın. 
Vanspor üzerinden birilerine gözdağı vermeyin.
Vanspor’u şahsileştirmekten artık vazgeçin. 
Vanspor kentimizin tek birleştirici gücüdür. Bu gücü doğru bir şekilde kullanın inanın kazanan Van ve Vanspor olacaktır.

Editör: Wan Haber