'Kim Milyoner Olmak ister' yarışma programına katılan 27 yaşındaki Ümmü Gülsüm Genç, herkesin dikkatini çekti. 4 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonrası konuşamayan 27 yaşındaki yarışmacı için bu kez farklı bir format izlendi. Genç, yarışmada müthiş bir performans ortaya koydu.

Yarışmaya Artvin’den katılan çevre mühendisi Ümmü Gülsüm için yarışmanın formatında değişikliğe gidildi. Dört yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonrası konuşma engelli hale gelen 27 yaşındaki yarışmacı için pratik bir çözüm bulundu. Sunucu Kenan İmirzalıoğlu soruları sordu ve yarışmacı kendisine özel hazırlanan kartonlarla soruları cevapladı. Elindeki tahtaya soruların cevap şıklarını yazan Gülsüm’ün yarışma performansı izleyiciden tam not aldı.

Ümmü Gülsüm Genç, 11. soruya kadar gelerek 125 bin liralık ödülü alarak yarışmadan ayrıldı.

Genç kızın başarılı performansı sosyal medyaya damga vurdu. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Gülsüm Genç'in başarılı performansını "Yarışmadaki performansıyla hepimize heyecan ve sevinç veren Ümmü Gülsüm kardeşimize ulaşıp kendisini tebrik ettim. Azim ve kararlılıkla insanın her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini Ümmü Gülsüm hepimize tekrar gösterdi" sözleriyle duygularını dile getirdi. 

Twitter'da yer alan diğer paylaşımlar da bu şekilde: 

Çok konuşup hiçbirşey anlatmayanlara inat hiç konuşamayıp çok şey anlatan Ümmü Gülsüm Genç kardeşimize helal olsun.

Başarıya giden yoldaHayran kaldım gülüşüne, gücüne, bileğine...

Engellerin ötesindeki gülüşün içimi ısıttı be engel diye bir şey yoktur.

Güler yüzünle, pozitif oluşunla Türkiye'yi ekrana kilitledin umarım hayatın boyunca bütün güzellikler seni bulur, her daim gülmen dileğiyle.

4 yıl lisans ve ardından yüksek lisans arkadaşım #ümmügülsümgenç güzel gülüşünle tüm türkiyeye engellerin engel olmadığı bi dünya olduğunu gösterdin tebrik ederim.SuperHaber

Editör: Wan Haber