İstinye'deki bir mekanda katıldığı doğum günü partisinde, Orhan Gencebay ve bazı sanatçılar hakkındaki aşağılayıcı yorumda bulunduğu gerekçesiyle işletmeci Mustafa Can'ı yumrukladığı iddiasıyla yargılanan Cengiz Kurtoğlu, "Haksız tahrik altında basit yaralama" ve "Hakaret" suçlarından ceza aldı.

"TAHRİK VAR" DEDİLER
Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmada savunma yapan Kurtoğlu’nun avukatı, müvekkilinin kasıtlı bir eylemi olmadığını söyleyerek, “Soyut iddialar dışında dosyada delil yoktur. Karşılıklı hakaret söz konusudur. Söz konusu olay tarafların karşılıklı atışmaları sonucu müvekkilimin tahrik edilmesi sonucunda yaşanan tartışmadır” dedi.

Mustafa Can’ın avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek, “Suç sabittir. Ortada haksız tahrik durumu yoktur. Doğrudan sanığa söylenen bir şey yoktur” dedi.

Alınan beyanların ardından davayı karara bağlayan mahkeme sanık Cengiz Kurtoğlu’nu, “basit yaralama” ve “hakaret” suçlarından 2 bin 660 adli para cezasına çarptırdı.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
Mahkeme Kurtoğlu’nun sabıkasının olmaması, kişilik özellikleri ve duruşmadaki hal ve davranışları nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi. Bu karara göre Cengiz Kurtoğlu 5 yıl içinde aynı suçlardan ceza almazsa 2 bin 660 liralık para cezası da ortadan kalkacak.

kaynak:mynet

Editör: Ramazan Çetin