5 Kasım 1978 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya gelen Berdan Mardini, memur bir baba ve aslen Mardin kökenli bir ailenin çocuğu olarak Türkiye’nin farklı şehirlerinde geçen bir çocukluk dönemi yaşadı. İlköğrenimine Diyarbakır’da başlayan Mardini, eğitimine Isparta’nın Gelendost ilçesinde devam etti. Bu yıllarda tiyatro ve müzikle ilgilenerek çeşitli etkinliklere katıldı ve ses yarışmalarında yer aldı.

Ailesinin İstanbul’a yerleşmesiyle birlikte eğitimine Avcılar Süleyman Nazif Lisesi’nde devam eden Mardini, gençlik yıllarında müziğe olan ilgisini sürdürdü. Üniversite eğitimine devam edemese de bir süre babasının kurduğu tekstil atölyesinde çalışarak iş hayatına adım attı. Ardından bağlama eğitimi almaya başlayan Mardini, müzikle olan bağını güçlendirdi.

Müzik dünyasına geçişi ise bir eğlence mekânında sahne almasıyla gerçekleşti. 1990’lı yılların sonlarına doğru çeşitli sahnelerde performans sergileyen sanatçı, konservatuvar sınavlarına girse de bu alanda resmi eğitim alma şansı yakalayamadı.

2000 yılında ilk albüm çalışmasını hazırlayan Mardini’nin bu projesi teknik nedenlerle yayımlanmasa da, 2002 yılında çıkardığı “Aman Aman” albümüyle müzik piyasasında geniş bir kitleye ulaştı. Sanatçının tanınırlığını artıran eserlerden biri de “Senden Çocuğum Olsun” adlı şarkısı oldu.

Müzik kariyerinin yanı sıra televizyon projelerinde de yer alan Berdan Mardini, farklı program ve yarışmalarda izleyici karşısına çıktı. 2023 yılında “Survivor” yarışmasına Ünlüler takımından katılarak yeniden geniş kitlelerin ilgisini çekti.

Özel hayatında 2010 yılında Fatoş Mardini ile evlenen sanatçının Miran adında bir oğlu ve Ezmira adında bir kızı bulunmaktadır. Çift, 2021 yılında anlaşmalı olarak yollarını ayırmıştır.