Wanhaber / Ramazan Çetin

2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için hareketli günlere girildi. AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Süleyman Oflas, partisinden Tuşba ilçesi için belediye başkan aday adayı olmak adına istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını bir açıklama ile duyuran Oflas, “Van’ın en genç ilçesine büyük bir enerji ve dinamizm katmak ülküsüyle çıktığımız bu kutsal yolda aday adaylığımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Oflas, yaptığı açıklamada; “Saygıdeğer Hemşerilerim; Türkiye Yüzyılı’nın ilk yerel seçimleri için büyük bir heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Van İl Başkan Yardımcılığı görevimden, Tuşba Belediye Başkan Aday Adayı olmak üzere istifa ediyorum” diye kaydetti.

Tuşba ilçesine aday adayı olmak ve hizmet etmek için istifa ettiğini bildiren Oflas; “Bu kararı, doğup büyüdüğüm Tuşba ilçeme hizmet etme yolunda yeni bir adım atma niyetiyle almış bulunmaktayım. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, Tuşba, Muradiye ve Çaldıran İlçe Koordinatörlükleri, 2018 Genel ve 2019 yerel seçimlerde Tuşba SKM; 5 yıl boyunca da Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinden edindiğim tecrübe ve mesleki deneyimle bu büyük göreve hazır olduğuma kanaat getirdim” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Oflas, yaptığı açıklamada; “İl Başkanlığı sürecinde kendisiyle çalışmaktan onur duyduğum Milletvekilimiz Sayın Kayhan Türkmenoğlu’na, enerjisi ve organize cephesiyle bizleri motive eden İl Başkanımız Sayın Emre Güray’a, her daim bizlere öncülük etmiş olan Milletvekilimiz Sayın Burhan Kayatürk’e, yol göstericiliği ve babacan tavrıyla bizleri kucaklayan Sayın İrfan Kartal (aile büyüğümüz) ve Van’a hizmet etmiş tüm kıymetli eski milletvekillerimize; büyük bir şerefle birlikte siyaset yaptığım ve her birine ayrı değer verdiğim AK Parti İl Yönetimine, dinamizmi ve sinerjisiyle insanları motive eden Gençlik Kolları İl Başkanımız Sayın Muhammed Çalağan ile Kadın Kolları İl Başkanımız Sayın Havva Duran’a ve tüm yöneticilerine, 13 ilçe başkanımız ve yönetimlerine, belediye başkanlarımıza, eski ve yeni tüm teşkilat mensuplarına, partililere sonsuz teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılacak olan Türkiye Yüzyılı’nın ilk yerel seçimlerinde; vizyoner, şeffaf, katılımcı, kucaklayıcı ve paylaşımcı bir belediyecilik anlayışı için adım attığımız bu hayırlı yolculukta başta ailem olmak üzere akrabalarıma, dostlarıma, teşkilat mensuplarına ve tüm hemşehrilerime şimdiden teşekkür ediyorum.

Tuşba’ya hizmet etmek için heyecan dolu bu yolculukta sizleri yanımda görmekten mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum. Van’ın en genç ilçesine büyük bir enerji ve dinamizm katmak ülküsüyle çıktığımız bu kutsal yolda aday adaylığımızın hayırlara vesile olmasını diler; hepinize saygılarımı sunarım” dedi.

Editör: Ramazan Çetin