Sanatçı Alpay'ın, "Zeki Müren, Türk Sanat Müziği'ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye'de kötü örnek olmuştur" yorumundan sonra diğer sanatçılarda sessizliğini bozdu. Bu yoruma karşı Bülent Ersoy da tepki verdi.

Sanatçı Alpay, geçtiğimiz gün Zeki Müren hakkında, "On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçe'siyle Türk Sanat Müziği'ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye'de kötü örnek olmuştur. Kendi kendisini 'Sanat Güneşi' ilan etti. Herkes 'Ne hokkabazlık yapacak?' diye programa giderdi. Çok alkış alanları kovdururdu." şeklinde açıklama yapmıştı. Birçok ünlünün gerginliğe dahil olmasıyla birlikte de Alpay'a tepkiler çığ gibi büyümüştü.

"O da sessizliğini bozdu"

Tepkilerin ardı arkası kesilmezken Zeki Müren'e sevgisi ve yakınlığıyla bilinen Bülent Ersoy da sosyal medya hesabı Instagram'dan bir açıklama yaptı. Müren'in seslendirdiği "Karanlık Ufuktan Güneş Doğmadı" eserini paylaşan Ersoy,

"Muhterem takipçilerim; bugün gündeme düşen talihsiz bazı spekülatif açıklamalar karşısında suskunluğumu koruyamadım. Çünkü söz konusu sanat ve büyük sanatkarlardı. Türk Sanat Musıkisinin en nadide ve en zor makamlarından biri olan Dilkeşhaveran makamındaki bu şarkı Zeki Arif Ataergin beyefendiye aittir. Ve Türk Sanat Musıkisinin saz üstadlarının refakatleri ile bilhassa yaylı tambur sazının deha icraakarı merhum büyük Ercüment Batanay ( ki büyük usta ile son nefesini verdiği ana kadar gerek sahne emisyonlarım gerekse özel hayatımda da 30 sene özel sazım olarak daima beraber olup, çalışmaktan gurur duyduğum, onör duyduğum) bu büyük dehanın refakatleri ile ölümsüz iki dev sanatçının saz ve yorumlarından yapılan icraları sizlere aktarmaya mecbur hissettim kendimi." dedi.

" Sanatçı olunmaz , sanatçı doğulur "

Zeki Müren'in büyük bir duayen olduğunu belirten Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: "Hanımefendiler ve beyefendiler; sanatkarlar güçlerini yeteneklerinden , seslerinden, yüksek ruhlarından ve de bilgi birikimlerinden alırlar. O yüzden sanatçılar için "Sanatçı olunmaz , sanatçı doğulur" sözüyle Zeki Müren sanatçı doğan büyük bir duayendi. Kişilikler ve özel yaşamlar ile gerçek sanatkarların, gerçek sanatlarını istirhamım odur ki birbirlerine karıştırmamak gerekir. Bu büyük, yeri doldurulamayacak yorumculardan bahsederken lütfen daha hassasiyet ve kendilerine yakışır tarzda söylemler ile bahsetmenizi o devirde yaşayan bir sanatçı olarak herkesten recalarım ile istirham ederim efendim."

Editör: Wan Haber