Koronavirüs salgın sürecinde tedbir amaçlı ülke geneline belli kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalardan bir tanesi de okullar uzaktan eğitim sitemine geçilerek dersler online olarak işlenmeye başlandı. MEB yaptığı açıklamaya göre 15 Şubattan itibaren köy okullarında yüz yüze eğitime geçilecek. 1 Martta da diğer okulların kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi planlanıyor. Hem öğrenciler hem veliler yüz yüze eğitimde okulla gitmek zorunlu mu? Sorusunun cevabını araştırıyorlar.

Herkes yüz yüze eğitime gitmek zorunda mı? Koronavirüs salgını sebebiyle yüz yüze eğitime 20 Kasım'da ara verildi. 15 Şubat'ta köy okullarında, 1 Mart'ta yurt genelinden yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilecek. Vatandaşlar yüz yüze eğitimin zorunlu olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, yüz yüze eğitime katılmak şart mı? Aileler istemezse çocuklarını okula göndermeyecek mi? Yüz yüze eğitime gitmeyen yok mu yazılacak?

Okulla gitmek zorunlu mu?

Yüz yüze eğitime gitmezsem yok yazılır mıyım?  Koronavirüs salgını eğitim alanını bir hayli olumsuz etkiledi. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen okullarından ayrı kaldı. Süreçte uzaktan eğitim ise devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitimle başlamış ardından kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmişti. Ancak artan vakalar sebebiyle 20 Kasım'da yüz yüze eğitime ara verildi. 25 Ocak'ta ise yarıyıl tatili başladı. Yarıyıl tatili 15 Şubat'ta sona erecek ve kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek. 15 Şubat'ta köy okulları tüm kademelerde tam zamanlı olarak eğitime başlayacak. 1 Mart'ta ise ülke genelinde 1.,2.,3.,4.,8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Aileler yüz yüze eğitimin zorunlu olup olmadığını araştırmaya başladı. Yüz yüze eğitime gitmeyen çocuk sınıfta mı kalacak?

Milyonlarca kişi yüz yüze eğitimin zorunlu olup olmadığını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk dönem olduğu gibi ikinci dönemde de yüz yüze eğitime katılmanın ailelerin kararına bırakıldığını belirtti. Bakan Selçuk, “Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları elbette geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacaktır. Çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilerimizin, durumlarını yazılı olarak bulundukları okullara beyan etmelerini rica ediyoruz. Bu durumda çocuklarımız devamsız sayılmayacak, uzaktan eğitime devam edecek ve müfredattan da sorumlu olacaklar” dedi.

Editör: Wan Haber