Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yasak 23'üncü gününe girerken, abluka sonrasıda evlerinden göç etmek zorunda kalan aileler "Topraklarımıza geri döneceğiz" diye konuştu. Yüksekovalıları evlerinde misafir eden Vanlılar ise, "Depremde Gever bizi yalnız bırakmadı, bizde Gever'i yalnız bırakmayalım' diyerek destek çağrısında bulundu. 

'Devlet kirli bir savaş yürütüyor'

Van'a göç etmek zorunda kalan Nerifa Dogma isimli yurttaş, "Kürdistan'da devlet kirli bir savaş yürütüyor. Bu savaş dursun ve barış olsun, insan insanı öldürmesin ve zulmün son bulmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Devlet güçlerinin evlerini tank ve toplarla yıktığını ve yağmaladıklarını kaydeden Dogma, şöyle devam etti: "Devletten hiçbir beklentimiz yok sadece ellerini topraklarımızdan çeksinler. Geri döndüğümde Türk askerini Gever'de görmek istemiyorum" 

Yüksekova'yı sahiplenme sırası Van'da 

Yüksekova'dan göç eden dört aileyi evinde misafir eden Rabia Çobanoğlu ise, 2011 yılında Van'da meydana gelen depremde Yüksekova halkının kendilerine yardıma koştuğunu hatırlatarak, "Şimdi de Gever'i sahiplenme sırası bizde. Sahiplenmeyen vicdansızdır" diye konuştu. Kürt halkına karşı bir soykırım dayatmasında bulunulduğunu ancak Kürtlerin kimliğinden ve özgürlük sevdasından asla vazgeçmeyeceğinin de altını çizen Çobanoğlu, "Biz inadına özgürlük inadına barış diyoruz." dedi. 

Editör: Wan Haber