Wanhaber / Fatma Öztürk

TOBB Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı, TOBB İkiz Kulelerde yapıldı.​

Toplantıya katılan bölge oda ve borsa başkanlarına, TOBB’un çalışmalarına ilişkin sunum yapıldı.​

Toplantıda, yeni kurumsal kapasite inşa etme süreci ve hizmet kalitesini artırmak için yapılacaklar değerlendirildi.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Oda ve Borsa Başkanlarımızın katılımıyla ‘TOBB Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Proje fabrikası haline gelen, yerel kalkınmanın itici gücü olan Oda ve Borsalarımızda; yeni kurumsal kapasite inşa etme sürecini, hizmet kalitesini artırmak için yapılacakları değerlendirdik" dedi. Bölge oda ve borsa başkanları da çeşitli konularda görüş belirtti.

Van'dan toplantıya Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer de katıldı. Süer, toplantıda Van ve bölgenin taleplerini dile getirdi.

Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, oda ve borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen, 'TOBB Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı'nda çeşitli talepleri dillendirdi.

Süer, Türkiye-İran Ortak Serbest Ticaret Bölgesi, Gelincik ve Çilli sınır kapısı, Van-Şırnak karayolu, Türkiye-İran geçişlerinin kimlikle yapılması ve tarım işçiliği taleplerini gündeme getirdi.

Editör: Arif Karakaş