WanHaber - ÖZEL

Tarım ve Orman Bakanlığı genç girişimcilere 300 milyonluk hibe verileceğini duyurdu. Bu hibe lise ve üniversite mezunu genç girişimcileri kapsayacak.

Bakanlık bünyesinde, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nın yürüteceği “Uzman Eller” projesine başvuran girişimciler arasında uygun bulunanlara 250 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Uzman Eller” projesine ilişkin hibe desteğini, Twitter hesabı üzerinden yaptığı şu açıklamayla duyurdu, “Kırsal alanda yaşamayı taahhüt eden; tarım, orman, gıda ve su ürünleri alanlarında lise ve üniversite mezunu gençlerimize toplam 300 milyon TL hibe desteği sağlayacağız. Hayırlı olsun. Genç girişimcilerimizin yanındayız. Bu yüzyılı, üretimin ve üreticimizin yüzyılı yapacağız.”

GENÇ NÜFUS İSTİHDAM EDİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya geçilecek olan “Uzman Eller Projesi” ile kırsal kesimde yaşayan girişimcilere kolaylık sağlanıyor.

Tarım, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun genç nüfusun istihdam edilmesine olanak sağlanıyor.

Bitki üretimini, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek gerçekleşecek faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre de, kırsal kalkınma destekleri kapsamında kırsal kalkınmada “Uzman Eller Projesi” kapsamında yüzde 100 hibe şeklinde destekleri içeren sözleşmelerin imzalanmaya başlandığı aktarıldı.

Fatma Öztürk – Mehmet Salih Giyci

Editör: Ramazan Çetin