WanHaber-ÖZEL

Van’da AK Parti İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı himayesinde, Sanat Sokağı Sanat Galeri bahçesinde Filistin için yardım kermesi düzenlendi.

Düzenlenen kermeste Vanlı kadınlar, hazırladıkları yiyecek ve çeşitli el işleri ile Filistin halkına desteklerini gösterdi.

Açıklamalarda bulunan AK Parti İpekyolu Kadın Kolları İlçe Başkanı Suzan Türkoğlu, “Bugün Filistin savaşı 15’inci gününde. Sosyal medyadan dünyanın sesine baktığınız zaman maalesef kimseden ortak birlik duygusunu göremedik. Van’da kadın kolları olarak bir başlangıç yapalım, farkındalık oluşturalım dedik ve böyle bir kermes yaptık” ifadelerine yer verdi.

Savaş mağduru çocuklara ses olmak istediklerini dile getiren Türkoğlu, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Van halkından bu yardımların devamını beklediklerini belirten Türkoğlu, şunları aktardı; “Bundan sonra sivil toplum kuruluşları ya da kişiler bireysel olarak bir şekilde Filistin’de ki çocuklara katkıda bulunurlar, ses olurlar. Çorbada herkesin tuzu olsun, ses çıkarmak amacıyla, herkesin birlik olduğunu göstermek amacıyla bir başlangıç yaptık. Tüm Van halkından da bunun devamını bekliyoruz.”

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu da düzenlenen kermesi ziyaret ederek, “Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” derken, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan; “Kermesi İpekyolu İlçe Kadın Kolları Başkanlığımız düzenliyor ve bizler de elimizden gelen desteği veriyoruz. Kermese büyük bir ilgi gösteriliyor” dedi.

Haber: Fatma Öztürk / Oktay Dincer

Editör: Arif Karakaş