Van Devlet Tiyatrosu Ertuğrul Günay Sahnesi’nde düzenlenen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. AKSM çocuk korosu üyelerinin sunduğu mini gösterinin ardından sahneye çıkan yetişkin korusu, 10 dilde şarkılar seslendirerek izleyicilere güzel vakit geçirtti. Konser sonunda bir açıklamada bulunan AKSM Başkanı ve aynı zamanda koro şefi olan Necdet Bayat, ilk defa bölgede çok dilli ve çok sesli bir konserin düzenlendiğini belirtti. 45 kişiden oluşan koronun 10 dilde şarkılar seslendirdiğini ifade eden Bayat, “Bu akşam burada koromuz Farsça, Lazca, Ermenice, İbranice, Soranice, Zazaca, Kurmanci ve Türkçe türküler seslendirdiler. Ancak ileriki süreçte yapacağımız konserlerde 8 dil daha ekleyerek 18 dilde konser vereceğiz. Bunun yanında 4 dinden ilahiler de seslendireceğiz” dedi.


Ortadoğu’da farklı etnik kökenli insanların yıllarca birlikte yaşadıklarını ifade eden Bayat, “Amacımız Ortadoğu’da binlerce yıldır birlikte yaşandığını yansıtmaktır. Ayrıca konserimiz aslında diller üzerinde savaş çıkaranlara bu bir protestodur. Koromuzda farklı etnik kökenden farklı inançlara sahip arkadaşlarımız var. Arap, Azeri, Ermeni, Kürt ve Türk arkadaşlarımız var” şeklinde konuştu.
Başka illerde de bu tür konserlerin düzenleneceğini dile getiren Bayat, ayrıca halkın konsere gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu da sözlerine ekledi.


Vatandaşlar ise, konserin her anlamda izlenmeye değer olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

1-039.jpg

2-031.jpg

Editör: Wan Haber