Geçtiğimiz günlerde istifa eden Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz’in ardından dün gece yapılan toplantı sonrası yeni yönetim kurulu belirlendi. Kulüp Başkanı Mehmet Avcı olurken, Levent Cankurtaran ikinci başkan, Akın Dinçer ise As Başkan oldu. Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir arayan gelen yeni yönetim yol haritaları hakkında açıklamalarda bulundu.  

‘Özür diliyoruz’ 

Konuşmayı yapan Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, sözlerine son günlerde çeşitli konulardan dolayı gündemden düşmeyen Vanspor adına kamuoyundan özür dileyerek başladı. Avcı, Vanspor’un iyi bir noktaya gelmesi için bir araya geldiklerini belirterek, “Dün yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında Vanspor’un yeni başkanı olarak yönetim kurulu tarafından görevlendirilmiş oldum ve yeniden Vanspor’un yönetimi içerisinde yeni görevlendirmeleri de yapmış olduk. Bugün sizlere Vanspor Kulüp Başkanı olarak hitap etmiş olacağım. Bugün Vanspor Kulüp Başkanı olarak Vanspor adına yaklaşık 10 gündür Vanspor’un faydasına olmayan konularla gündeme geldiğimiz için hem sizlerden hem de değerli kamuoyundan özür diliyoruz. Bizler Vanspor’un iyi bir seviyede olmasını, iyi bir noktaya gelmesini arzu ederek bu süreçte Vanspor’un olağan kongrelerinde adayların çıkmaması ve yaşanılan birçok problemleri de kendimiz tespit ettiğimiz için İstanbul’dan, Ankara’dan, Van’dan ve farklı illerden iş insanlarıyla birlikte Vanspor yönetim kuruluna talip olduk. Göstermiş olduğumuz gayret önemli bir fedakarlığın göstergesiydi. Bizler bu fedakar arkadaşlarımızın bir arada hareket etmesini sadece Vanspor yönetim kurulu olarak değil, bir vefa grubu olmasını ve böyle adlandırılmasının anlamlı olduğunu düşünerekten böyle bir yapıyı kurduk” dedi.  

‘Problemleri vardı’ 

Vanspor'un kendi içerisinde problemlerinin olduğunu belirten Avcı, “Vanspor çok güllük gülistanlık bir yapı değildi zaten. Vanspor'un kendi içerisinde zaten önemli problemleri vardı. Vanspor hem futbolcular nezdinde, teknik heyet nezdinde, ekonomik açıdan, çevresel açıdan ve birçok noktada zaten problemleriyle boğuşan bir yapıydı ve bu vefa grubundaki her bir arkadaşımız bu yapının problemli olacağını ve bizler de bu problemlerle boğuşmak için bir araya geldiğimizi ve bundan dolayı bir vefa grubu oluştuğunu tekrardan kamuoyuna açıklamış olayım. 23 Ağustos’tan itibaren arkadaşlarımızla birlikte olağanüstü kongrede yeni yönetim kurulu bizlerin buluşturduğu oluşumlar kurulmuş oldu. Bu tarihten itibaren bizim söylediğimiz en önemli konu şuydu, biz şampiyonluk hedefiyle bu yönetim kurulunu oluşturmadık çünkü bu kadroyu da biz oluşturmadık. Bizlerin öncelikli amacı bu takımı bu ligde kalabileceği şekilde bütün tedbirleri, aksiyonları alabilecek düzeyde hareket edeceğimizdi” diye konuştu.  

‘Önümüze bakmamız gerekiyor’ 

Avcı, Seyithan İzsiz’in ve Oktay Ukay’ın istifalarına da değinerek, “6 Kasım itibariyle Seyithan İzsiz bir istifa kararı aldı. Hemen 2 gün öncesinde Futbol Şube Sorumlumuz, Yönetim Kurulu Üyemiz Oktay Ukay bir istifa kararı aldı. Bizler kendilerinin bu istifa karar süreçlerinde bir istişareyle yol gitmediğimizi buradan deklere etmek istiyorum. Kendilerinin almış olduğu karar bireysel bir karardır ve kulübe çok ciddi derecede katkı sağlamış insanlardır. Biz buradan hem sayın Seyithan İzsiz’e hem de sayın Oktay Ukay’a Vanspor Kulübü adına yapmış katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Dikiz aynasına bakarak hiçbir şekilde yol alamayacağımızın farkındayız. Önümüze bakmamız gerekiyor” dedi.  

 ‘Radikal kararlar alacağız’ 

Vanspor'da otorite probleminin olduğunu ve bunu ortadan kaldırmak için radikal kararlar alacaklarını dile getiren Avcı, “Ben dün maçta görmüş olduğum ne durum, takımda çok ciddi otorite problemi olduğuydu. Halen aynı şeyi tekrarlıyorum. Burada teknik heyetin, futbolcuların kendi içerisinde yaşadığı kopukluklar bir otorite problemi ve biz bu otorite problemini ortadan kaldırmak için kesinlikle yönetim olarak radikal kararlar alacağız. Bizler radikal kararlar almadığımız zaman açıkçası sadece birer seyirci olarak kalırız ve sadece duygusal olarak da üzüntü yaşar ve gideriz. Kulübün otorite problemini ortadan kaldırmak için yönetim olarak kesinlikle radikal kararlar alacağız. Bugünden itibaren çok net şekilde başlıyoruz. Bütün alanlarda eksiklerimizi doğru tespit edip artık Erkan hocamız da bizlerle birlikte olacak, kendilerinin de verdiği rapor doğrultusunda yönetimle birlikte bu kararları alıp devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber