2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor, ligin 12. Hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Çorum FK ile 1-1 berabere kalarak, Van'a 1 puanla döndü.

İki güçlü takımın karşı karşıya geldiği mücadelede, oyun genelinde vasatı aşamayan Vanspor, son dakikalarda rakip kalede ataklar yakaladı. Gelişen kontra atakta Hamza'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Fatih, 82. Dakikada takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Maçta 1-0 geriye düşen Çorum temsilcisi, bu dakikalardan sonra Vanspor kalesine yüklenmeye başladı. Üst üste önemli ataklar yakalayan Çorum FK, Aydın Bağ'ı bir türlü geçemedi. Herkes maçın Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanacağını beklerken, karşılaşmanın son atağında karambolde kalan topu önünde bulan Murat, fileleri havalandırarak takımının beraberlik golünü kaydetti.

Çorum FK karşısında vasat bir oyun ortaya koyan ve rakip kalede bir türlü istediği pozisyonları üretemeyen Vanspor, galibiyeti uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle kaçırdı.  Son haftalarda inişli-çıkışlı bir grafik çizen Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Çorum FK ile 1-1 kalarak puanını 24'e yükseltti ve grupta beşinci sıradaki yerini korudu.

İKİ MAÇTA DÖRT PUAN ALINDI

9 ve 10. Hafta maçlarında üst üste iki ağır mağlubiyet alan Vanspor'da, Sarıyer maçında aldığı galibiyetin ardından, zorlu Çorum deplasmanından da 1 puan çıkardı.

Son haftalarda isteği oyunu sahaya yansıtamayan ve grubun güçlü takımlarıyla karşı karşıya gelen Vanspor, hafta sonu sahasında Bodrumspor'u konuk edecek.

İki güçlü takımın mücadelesinin kıran kırana geçmesi beklenirken, Vanspor rakibini mağlup ederek, üst sıralardaki yerini korumak istiyor.

Kırmızı- Siyahlılar ligde oynadığı 12 maçlık periyotta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, rakip filelere gönderdiği 19 gole karşılık, kalesinde ise 15 gol gördü. Vanspor, 24 puanla beşinci sırada bulunuyor.

Bodrumspor ise bu periyotta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, rakip filelere gönderdiği 19 gole karşılık, kalesinde ise 9 gol gördü. Bodrum temsilcisi 20 puanla sekizinci sırada yer alıyor.

GRUPTA ZORLU MAÇLAR

Lider Hekimoğlu Trabzon sahasında altıncı sıradaki Bayburt Özel İdarespor'u konuk ederken, ikinci sıradaki Sakaryaspor ise deplasmanda Diyarbekirspor'un konuğu alacak.

Üçüncü sıradaki Çorum FK, yedinci sıradaki Somaspor'a konuk olurken, dördüncü sıradaki Sivas Belediyespor ise İnegölspor'un misafiri olacak.

Afjet Afyonspor, sahasında Turgutluspor'u ağırlarken, Niğde Anadolu FK ise Kahramanmaraşspor'u ağırlayacak.

Ankaraspor sahasında Sarıyer'i ağırlarken, Ergene Velimeşespor ise Etimesgut Belediyespor'u konuk edecek.

Adıyaman FK ise sahasında Serik Belediyespor ile kozlarını paylaşacak.BölgeGazetesi

Editör: Wan Haber