WanHaber.com - ÖZEL

TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor, Van Atatürk Şehir Stadı'nda, grubun güçlü takımlarından Sakaryaspor'u konuk etti.

Vanspor, korona virüs önlemleri kapsamında seyircisiz oynanan maçta, evinde Sakaryaspor'u konuk ettiği karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılarak zirveden uzaklaştı. Karşılaşmanın 55. Dakikasında Vanspor, Batuhan Er ile penaltı kaçırdı.

Ev sahibi ekip Feyyaz Uçar teknik sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Barış Gök, Nuri Terliksiz, Yakup Demir, Şerif Doğan, Oktay Aydin, Barış Sağır, M.Sıddık İstemi, Enes İslam İlkin ve Batuhan Er ilk onbiri ile çıkıyor.

Konuk Sakarya ise sahaya; Oğuz Çalışkan, Canberk Ömer Özdemir, Abdulaziz Solmaz, Alper Tursun, Onur Eriş, Okan Eken, Azad Filiz, Hamza Özdemir, Denis Taşkesen ve Ömer Alp Kulga ilk onbiri ile çıkıyor.

Kanal M'den canlı yayınlanan karşılaşma saat 14.30'da başladı.

Karşılaşmanın ilk devresi 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresine her iki takımda etkili başladı.

48.Dakikada Okan Eken'in attığı golle Sakaryaspor 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 53. Dakikasında Vanspor penaltı kazandı. Vanspor 55. dakikada Batuhan'ın kullandığı penaltıdan yararlanamadı.

Karşılaşma Sakaryaspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

VANSPOR RUHSUZ OYNADI

Temsilcimiz Vanspor, Play-Off iddiasıyla oynayan bir takımdan çok ligde orta sıralarda bulunan bir takım gibi oynadı. Hırs, azim ve inancın bulunmadığı Vansporlu futbolcular, 3 puanı elleriyle Sakaryaspor'a verdi. Vanlı futbolseverler, Sakarya'da oynanan maç sorası yapılan ırkçılık, küfür ve kavgalara karşı saha da 3 puanı alarak güzel bir cevap vermeyi beklerken, aldıkları yenilgiyle Sakaryaspor'a madara olduklarını söyledi.

ZOR BİR MAÇ BEKLİYORDUK

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, Van deplasmanının çok zorlu bir deplasman olarak beklediklerini ama skordan da anlaşılacağı gibi zor bir deplasman olmadığını söyledi. Bahane değil, icraatla takımı yönettiğini belirten Yıldırım, "Zor bir maç bekliyorduk, yedeklerimiz vardı ama kadromuz oldukça geniş, yedekleri hiçbir zaman bahane etmedik. Bu maç Vanspor için çok kritik ve önemli bir maçtı. Vanspor'un final maçıydı. Biz Vanspor'un çok iyi hazırlandığını düşünerek ona göre stratejimizi belirledik, güzel bir galibiyet oldu. Güzel günler bizi bekliyor. Matematiksel olarak Play-Off ihtimalleri var, iddiamız var, biz maçları kazanmak için oynuyoruz." dedi.

TEK GOL 3 PUAN

Maçın 50. dakikasında attığı golle Sakaryaspor'a 3 puan kazandıran Okan Eken, Van'da galibiyetle dönmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Eken, "Van'ı çok zorlu bir deplasman olarak görüyorduk, Van'da galibiyetle dönmek zordu. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Biz bu maça çok iyi hazırlandık. Attığım golle 3 puanı alan taraf olduk, çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber