TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Van ekibi, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında evinde konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 1-0 mağlup ederek, bir üst tura yükselirken, Sivas Belediyespor karşısında aldığı mağlubiyetle yaşadığı moral bozukluğunu bir nebze olsun giderdi.

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında Kırmızı-Siyahlılar, sahasında 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi Zonguldak Kömürspor ile karşı karşıya gelen Vanspor, Kubilay'ın ayağından bulduğu golle rakibini kupanın dışına iterek, bir üst tura yükselmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta Van'da oynanan karşılaşmada lig maçında Sivas Belediyespor'a 3-0 gibi net bir skorla mağlup olan Van temsilcisi, kupa maçını kazanarak, hafta sonu oynayacağı zorlu Bayburt Özel İdare maçı öncesi moral buldu.

Son haftalarda istediği futbolu sahaya yansıtamayan Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında Zonguldak Kömürspor karşısında özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu futbolla maçı 1-0 kazanarak, bir üst tura yükselmesini bildi.

GÖZLER BAYBURT MAÇINDA

Kupa maçını kazanarak moral bulan Vanspor, hafta sonu oynayacağı Bayburt Özel İdare maçına odaklandı. Ligde geçtiğimiz hafta ilk mağlubiyetini alan Vanspor, deplasmanda karşılaşacağı Bayburt Özel İdarespor'u mağlup ederek, ikinci sıradaki yerini korumak istiyor.

Ligde oynadığı 9 maçlık periyotta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 20 puanla ikinci sırada yer alan Kırmızı-Siyahlılar, ligde oynadığı 9 maçlık periyotta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 17 puanla yedinci sırada yer alan Bayburt Özel İdarespor'u mağlup etmek istiyor.

Bayburt Özel İdarespor ise Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında Kocaelispor'a 2-0 mağlup olarak, kupaya veda eden taraf oldu.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR

Lider Sivas Belediyespor sahasında onuncu sıradaki Somaspor'u konuk ederken, üçüncü sırada yer alan Hekimoğlu Trabzonspor ise deplasmanda on ikinci sıradaki Serik Belediyespor'un konuğu olacak.

Dördüncü sıradaki Çorum FK deplasmanda on birinci sıradaki Etimesgut Belediyespor'un konuğu olurken, beşinci sıradaki Ankaraspor ise deplasmanda son sıradaki Kahramanmaraşspor ile karşı karşıya gelecek. Altıncı sıradaki Sakaryaspor sahasında Niğde Anadolu FK'yı konuk ederken, Bodrumspor ise Sarıyer'e konuk olacak.

Afjet Afyonspor deplasmanda Diyarbekirspor'un konuğu olurken, İnegölspor ise deplasmanda Turgutluspor'un konuğu olacak.

Ergene Velimeşespor ise sahasında Adıyaman FK'yı konuk edecek. Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber