WanHaber - Haber Merkezi

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, VanTivi'de yayınlanan Futbol Gündem programının canlı yayınına telefonla bağlandı. Başkan Yenitürk Sakaryaspor ile oynanan play-off rövanş maçı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak kendilerinin aleyhine çifte standart uygulandığını belirtti.

"OYUNCULARIMI SAHAYA ÇIKARMIYORUM DEDİM"

Başkan Yenitürk Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın geç başlamasıyla ilgili yorumunda "Sakarya’da bizi stada almamak kimsenin haddine değil. Biz 5 bin kişilik taraftarın girdiği stada yoğunluktan giremedik.  Maçı onlar başlatmadı değil ben başlatmadım. Cezayı göze alarak indim aşağıya ve oyuncularımı sahaya çıkartmıyorum dedim. TFF gözlemcileri ile görüşerek çifte standart istemiyoruz dedim. Bizim protokol üyelerimiz sayılarak alındı. Bir kişi fazla olursa maçı başlatmayız dediler. Ama stadda 5 bin kişi vardı. Protokolde 1000 kişi vardı. Tüm protokol bana yalvardı, ben maçı başlatmadım. Tüm taraftarları dışarıya alacaksınız dedim." şeklinde konuştu.

"BAŞKANI DIŞARIYA ATIN"

Başkan Yenitürk açıklamasının devamında, "Federasyonun tek söylemi ‘başkanı atın dışarıya’ Sizin haddinize değil ben dışarıya çıkarmak. Siz görevinizi tapın ben çıkarım tribündeki yerime. Taraftarı dışarı çıkarttırdık ama ne kadarı çıktı. Bütün locaları doluydu. Bütün koridorlar doluydu. Sadece 2 bin 3 bin kişiyi çıkardılar o kişilerde koridorlarda localarda kaldı. Yine 1500 2000 kişi vardı. Ben de isterdim en az 200 300 hemşehrim olsun ve maça gelsin." cümlelerini kullandı. 

Editör: Wan Haber