Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez Gürpınar ilçesinde 3’ü engelli 7 kişilik aileyi ziyaret etti.

Gürpınar ilçesine bağlı Çavuştepe Mahallesi’nde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin durumunu öğrenen yetkililer hızlı bir şekilde harekete geçerek ailenin barınma, gıda ve eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Kısa bir süre önce hayırseverlerin destekleriyle yapımına başlanan ev, eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte 7 kişilik aileye yuva olacak.

Yakın zamanda ikisi engelli, dört çocuğu eşi ve kaynanasıyla birlikte sıcak bir yuvaya kavuşacak olmanın sevincini yaşayan engelli baba Nizamettin Kuşman, ziyaretlerinden dolayı Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili M. Emin Bilmez'in eşi Meral Bilmez'e, Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek'e ve yetkililere teşekkür etti.

Çocukların eğitimi ve ailenin kalan ihtiyaçları için de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün destek vereceği öğrenildi.

Editör: Wan Haber