Kaza, Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi Erciyes Caddesi üzerinde meydana geldi. Esenyurt mahallesinde ailesiyle birlikte oturan Mehmet Yaşar Ö, kardeşi Osman Nuri ile birlikte annesi Hülya Ö’ye ait 38 AZ 711 plakalı otomobilin anahtarını alarak evden çıktı. İddiaya göre, 2 kardeş, 3 arkadaşını da alarak Erciyes Caddesi'ne çıktı. Erenköy Mahallesi'ne gitmeye çalışan M.Y.Ö., bu sırada oradan geçmekte olan piyade er Şahin Taşkın'ın kullandığı 2. Hava İkmal Bakım Merkezi'ne ait askeri ambulansa çarptı. Çarpmanın etkisiyle ambulans, kanala düştü.

Kazada, 3'ü asker 8 kişi yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla çeşitli hastanelere gönderildi. sağlık durumu ağır olan askeri ambulans sürücüsü er Şahin Taşkın, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 ambulansları ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise polis ve sağlık ekiplerinin çalışmasını zorlaştırdı. Meraklı bazı vatandaşların kaza yapan otomobilin başında sigara içmesi dikkat çekti.Yetkililer kazada yaralanan diğer şahısların isimlerini belirlemeye çalışırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Wan Haber