Diyarbakır'da vatani görevini yaparken tezkeresine 20 gün kala arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybeden Jandarma Komando Doğan Türk, memleketi Tokat'ta toprağa verildi.
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kocaköy Jandarma Komando Taburu'nda vatani görevini yaparken arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 21 yaşındaki Doğan Türk'ün cenazesi, otopsi işlemlerinin arından memleketi Tokat'ın Niksar ilçesine getirildi. Niksar Devlet Hastanesi'nde Türk'ün annesi Meryem Türk, ağabeyi ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Morgda fenalaşan Türk'ün annesi ve kardeşleri, görevliler tarafından hastaneye kaldırıldı. Daha sonra askerlerin omuzlarında şehidin naaşı cenaze aracına konuldu. Dev Türk bayrağını altında "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atan gençler, cemevine kadar yürüdü. Cemevi önünde düzenlenen törende ise şehidin tabutuna sarılan anne Meryem Türk ve çocukları ile yakınları ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehidin okunan öz geçmişinde şehit olduğu belirtildi. Alevi dedesi Murat Oğuz tarafından helallik alınmasının ardından Niksar İlçe Müftüsü Ali Canpolat cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazı sonrasında şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Bu sırada fenalık geçiren anne Meryem Türk'e 112 sağlık görevlileri müdahale etti.
CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, olayın arkadaşlar arasında silah denerken kazayla meydana geldiği bilgisini aldığını belirterek, "Kazayla da olsa gencecik gençlerin şehit olması bizleri üzdü. Takdiri ilahi diyelim. Devlet üzerinde düşen görevi yerine getirdi. Törenin cemevinde yapılmış olması ve kamu görevlilerinin buraya katılmış olması camiadaki insanları onurlandırdı" dedi.
Pelitli Köyü Dernek Başkanı Veysel Kurt ise, olayla ilgili net bilgi alamadıklarını, kendilerine kaza ile olduğunun söylendiğini ifade ederek, "Bu işi takip edeceğiz. Şehit ilan edildi. 'Vatan sağ olsun' diyorlar. Tamam, vatan sağ olsun da ben de gideyim savaşayım. Türkiye'de savaş var mı? O zaman hep beraber savaşalım" diye konuştu.
Şehidin cenazesi, törenin ardından Pelitli köyünde toprağa verildi. Cenazeye Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, CHP İl Başkanı Duran Kum ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katılırken, Cumhurbaşkanı, Başbakan, TSK, Tokat Valiliği tarafından da çelenk gönderildi. Şehidin 2 erkek ve 2 kız kardeşi olduğu, babasının ise 2010 yılında kanserden hayatını kaybettiği öğrenildi.
(Nİ-SLH-CC-Y)

18.01.2013 13:22:27 TSI

Editör: Wan Haber