Şarköy Evcil Kuşları Koruma Derneği ile Gelibolu Kuş Severler Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri kuş mezatı, Şarköy'de yapıldı. Yaklaşık 150 kuş severin katıldığı mezatta tarla fiyatına kuş satışları gerçekleşti.
Şarköy Evcil Kuşları Koruma Derneği Serdar Uzuntaş, Şarköy ve Gelibolu dernekleri orak ortaklaşa mezat düzenlediklerini belirtti.
Gelibolu Kuş Severler Derneği Başkanı Gürsel Topçu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir çok yerleşim yerinde kuş mezatı düzenlediklerini belirterek, "Konya, Karaman, Tekirdağ Çorlu'da yarıştaydık. Türkiye çapındaki festival ve yarışlara giriyoruz. 35 yıldır kuş besliyorum, damızlıkçıyı, bu camiada herkes tanır. Tüm kuş sever arkadaşlara sıra dışı kuşlara bakmanın bir faydası olmadığını, damızlık kuş bakmalarını öneriyorum. Böyle yaparlarsa Türkiye çapında söz sahibi olurlar, hem az hem öz kuş baksınlar. Şarköy'deki mezatımıza, Gelibolu, Ezine, Edirne, Çanakkale, Eskişehir, Hayrabolu, Malkara, Uzunköprü, Keşan ve Şarköy'ün köylerinden katılım oldu. Bu yörenin çok değişik kuşları var ama, daha çok taklacı, Mardin cinsi kuşlar ön planda. Buradaki büyük çoğunluk taklacı ırkı besliyor, diğerleri de Trakya yerlisi olan, kelebek, mango, baskı var, bu tür kuşların hepsini besliyorlar" dedi.
Gelibolu Derneği Başkanı Gürsel Topçu da, "Arkadaşlar eskiden dernekler yoktu. İşin doğrusu bu kadar saygınlığı da yoktu. Kuşu besleyen kendini gizlerdi, saklardı. Şu an artık bir federasyonumuz da var, birliğimizde var, çok şükür derneklerimizde var. Bu güzelliği sizlerin, meraklı arkadaşların sayesinde yaşıyoruz. Bu etkinliklerimiz kış boyunca devam edecek. Mezatlarımızda her 15 günde bir değişik yerlerde devam edecek" diyerek mezatı başlattı.
Çeşitli ırklara mensup kuşlar, yaklaşık 150 kuş severin katıldığı ve 3 saat süren mezat sonrası kıran kırana geçen açık artırmayla alıcı buldu. Bazı kuş severler kıraathanenin dolması nedeniyle mezatı dışarıdan izlemek zorunda kaldı.
(YÖ-ÖK-Y)

30.01.2013 14:47:21 TSI

Editör: Wan Haber