Kilis Öncüpınar konteyner kentte eğitim gören 4 bin 220 Suriyeli öğrenci karnelerini törenle aldı. Suriyeli bir öğrencinin İstiklal Marşı'nı hatasız okuması duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Konteyner kentte karne dağıtım törenine, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis milletvekili Opr. Dr. Fuat Karakuş, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, daire amir ve müdürleri katıldı.
Konteyner kentte Vali Süleyman Tapsız ile protokol üyeleri öğrencilere karne dağıtımı renkli geçerken, Suriyeli öğrenciler Vali Süleyman Tapsız ile protokol üyelerine yoğun ilgi gösterdi. Vali Tapsız ve beraberindekiler sonra çocuklara hediyeler dağıttı. Öğrenciler ise yaptıkları resimleri Vali Süleyman Tapsız'a hediye ettiler.
Suriyeli çocuklar daha sonra protokol üyelerine Türkçe şarkılar söylediler.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız yaptığı açıklamada, bugün tüm Türkiye'de 16 milyon öğrencinin karne aldığını belirterek, "Kilis'te yaklaşık 33 bin öğrenci yarı yıl tatiline giriyor. Kendi okullarımızda değil, Öncüpınar Konteyner kentteki bütün okullarımızda da Suriyeli misafirlerimizin çocukları da tatile giriyorlar. Hem onların karnelerini dağıtmak hemde çeşitli hediyeler vermek üzere buradayız. Hepimizin bildiği gibi burada ilk, orta ve liselerde mevcut toplam 4 bin 220 öğrencimiz var. 180 öğretmeniz eğitim öğretim veriyor. 180 öğretmenden 112'si Suriyeli öğretmen, 25 öğretmenimiz Türkçe dil eğitimi veriyorlar. Suriyeli öğrenciler de 15 günlük karne tatili yapacaklar. Biz gördüğünüz gibi konteyner kentte her alanda güzel hizmetler veriyoruz. Eğitim alanında, sağlık alanında ve eğitim en başta geliyor. Çocuklarımız Türkçe'ye çok güzel bir şekilde öğreniyorlar. Az önce bize İstiklal Marşımızı bir öğrencimiz çok güzel şekilde okudu. Suriyeli öğrencinin istiklal marşını okuduğunu görünce duygulandık. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.
(MAD-MAD-Y)

25.01.2013 13:08:53 TSI

Editör: Wan Haber