Fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ahmet Davutoğlu’nun kendisi ile “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” ile ilgili görüşme talebinde bulunması bağlamında talepte bulunursa eğer kendisine evet diyeceğini, yani kendisi ile bir araya gelip görüşebileceğini belirtmişti. Ancak “Güçlendirilmiş parlamenter sistem” ile ilgili kendisinin böyle bir randevu talebinin olması durumunda ise kesinlikle kapıları kapatacağını söylemişti.

Bu olayın akabinde Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Siirt kongresinde yapmış olduğu açıklamada MHP lideri Devlet Bahçeli’den (güçlendirilmiş parlamenter sistem) ile ilgili randevu talep ettiğini fakat olumsuz yanıt aldığını, bütün bu durumların karşısında “ser çava, ser sera” Yani kürtçedeki tabiri ile “başım gözüm üstüne!” diye cevap veririz. Dedi. Erdoğan’dan randevu talebimize henüz yanıt vermedi. Olumsuz bir şekilde cevap verecekse eğer son günlerde dile getirilmiş olan reform ve yeni dönem konuşmalarının lafta kaldığını kendisi de göstermiş olacaktır.” Dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun Kürtçe Mesajına MHP’den Sert Tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya platformu Twitter uygulaması üzerinden yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

  • “Sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini konuşurum. Diyerek reddeden Genel Başkanımıza Kürtçe cevap vermesi aslında milli egemenliğin inkarı, etnik imtiyazlı ve iki dilli anlamlarına gelen bir yaklaşım şeklidir.” Dedi.
  • Ahmet Davutoğlu Türk siyaseti dünyasında sesini duyurmak ya da İlgi çekmek amacıyla genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendi ve MHP aleyhtarlığı yapmayı tercih etmektedir.” Dedi.
  • Öyle ki Zincirlerini kıranda, boynundaki ipi koparanda, veyahut gömleğini yırtan da, kandil’den kaçan da MHP’ye saldırmaktadır. Dedi.

Neler Olması Bekleniyor?

Tüm bunların yanında Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Twitter’dan kendisine yönelik söylemiş olduğu sözlerden dolayı ne söyleyeceği ile ilgili, ne cevap vereceği ile ilgili merak oluşmaya başladı. Önümüzdeki günlerde özellikle de muhalefet partilerinin iktidara ekonomi politikaları üzerinden yüklenmeye çalışmaları ortamı daha da kızıştıracaktır.

Editör: Wan Haber