Radyo Televizyon Üst Kurulu yeni bir karar ile Sen Çal Kapımı ve Baraj isimli iki Fox TV dizisine cezaları arka arkaya verdi. Jakuzi ve duş sahneleri sebebiyle Sen Çal Kapımı dizisine idari para cezası verildi. Bilindiği gibi yasak Elma dizisinde  Berk Oktay ile Nilperi Şahinkaya'nın canlandırmış olduğu Çağatay ve Cansu'nun yatak sahnesinde yarı çıplak bir halde olmalarına rağmen Radyo Televizyon Üst Kurulu bu sahneleri affetmedi.

 Bir başka cezanın geldiği dizi ise salı akşamları ekranlara gelen ve Fox TV ekranlarında izleyici ile buluşan Baraj dizisine verildi.

  • Biran Damla Yılmaz
  •  Feyyaz Duman
  • Burak Yörük
  • Gizem Karaca
  •  Sumru yavrucak

başrollerinde oynadıkları diziye toplumsal cinsiyet  eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları adeta teşvik eden ve kadını istismar eden nitelikte ya da bu durumları çağrıştıran yayınlar yapıldığı gerekçesi ile Radyo Televizyon Üst Kurulu baraj dizisine ceza kesti.

 Son zamanlarda Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun başta Baraj dizisi, Sen Çal Kapımı ve Yasak Elma dizilerine uygulamış olduğu cezalar bundan sonra pek çok konuşulacak gibi görünüyor.

Dizilerde bazen erotizm sahnelerinin reyting uğruna yapılması, aslında her ne kadar reytingleri nir tık olsun yükseğe çıkarsa da aslında toplumun ahlakı ile ilgili hassas durumlar gündeme geldiğinde kurul bu tip durumları kesinlikle affetmiyor.

Böylelikle Radyo Televizyon Üst Kurulu Fox TV ekranlarında izleyici ile buluşan Sen Çal Kapımı Baraj Ve Yasak Elma dizilerini peş peşe cezalar yağdırdı.

Editör: Wan Haber