Korona virüs, normal hayatı oldukça etkiledi ve etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Bir yandan kısıtlamalara uymaya çalışan vatandaşlar bir yandan da kendilerini korumaya çalışıyor. Korona virüs ile mücadele dönemi herkes için zorlu bir süreç oluyor. Sağlık kurulu ve Cumhurbaşkanı bir araya gelerek yeni kısıtlamalar hakkında ve korona virüsün gidişatı ile ilgili toplantılar yapıyorlar. Alınan kararlar ülke genelinde uygulanıyor. 
Seyahat etmek eskisi kadar kolay değil!
Korona virüs, tüm yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken alınan önlemler büyük titizlik içinde uygulanıyor. Daha önce yarım kapanma olarak uygulanan yasaklar bu kez tam kapanma olarak uygulanmaya başlandı. İstisnalar ve geniş tutulan kurallar bu kez oldukça sıkı hale geldi. Denetimler en üst düzeye çıkarıldı ve kimseye öncelik tanınması önlendi. Sokağa çıkma yasaklarının yanı sıra seyahat yasakları da getirildi. Çıkan genelgeye göre kimse kafasına göre şehir dışına çıkamayacak. Şu an devam eden genelde kuralı, tüm vatandaşlarca uygulanıyor. Herkes kendi evinde izole oluyor. Tüm bu kurallar devam ederken, vatandaşlar seyahat yasağının bitmesini istedi. Evinden uzak kalanlar, sevdiklerinin yanına gitmek isteyenler seyahat yasağının bitmesi için gün saymaya başladı. 
Seyahat yasakları bitti mi?
İzin belgesi olmayıp seyahat etmek zorunda olanlar, gözünü kabineye çevirdi. Seyahat yasağının ortadan kalkması için bekleyenler adeta müjde bekledi. Korona virüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar gereği şehir dışına çıkmak tamamen yasaklandı. Zorunlu olarak seyahat etmesi gerekenler izne tabii tutularak istisna durumunda kaldılar. İzin belgesi olmayanlar hiçbir şekilde seyahat edemeyecek ve ettikleri ortaya çıktığı takdirde cezai işlem uygulanacaktır. Seyahat yasağının ne zaman kalkacağı ve gündeme geleceği ise henüz bilinmiyor. Yeni kabine toplandıktan sonra, yasakların daha da uzatılması durumu söz konusu oldu. Yeni kararlar çok yakında duyurulacak.

Editör: Wan Haber