Şanlıurfa'da ismini açıklamak istemeyen bir işadamı, farklı isim kullanarak, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin baş karakteri Polat Alemdar'ın Suriye'de hayatını kaybetmiş gibi gösterilmesi üzerine, Şanlıurfa'da yerel bir gazetede başsağlığı ilanı verdi.
Geçtiğimiz günlerde Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin yayınlanan bölümünde Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı Polat Alemdar karakteri, Suriye'de öldürülmüş gibi gösterilmişti. Bunun üzerine, Şanlıurfa'da hayranı olan bir iş adamı tarafından farklı bir isim kullanılarak gazetede tam sayfa başsağlığında bulunuldu.
İlanın verildiği yerel gazetenin Yazı İşleri Müdürü Abbas Bengisu, "İlk duyduğumuzda şaka sandık" diyerek, şaşkınlığını dile getirdi. Bengisu, "Şanlıurfa'da değerli bir iş adamımız, Türk toplumunun beğendiği bir insan hakkında, onun kaybından dolayı bir ilan vermek istedi. Gerçek ismini kullanmamasının sebebi ise reklam olmamaktı. Sadece gönül bağından dolayı, diziye hayran olmasından dolayı, beğendiği insanı bu şekilde toplum nezdinde tekrar hatırlatmak istedi. Bize bu şekilde geldi, kendisiyle konuştuk. Böyle bir ilan vermek istiyorum dedi. Biz de olur dedik. İlk başta çok şaşırdık, şaka sandık. Bugün yaklaşık bin 500'e yakın satım gerçekleşti. Neden biz başta düşünmedik, biz neden vermedik gibi sözlerle arayan dostlarımız oldu. Şu an kendisine ulaşmaya çalışıyoruz. Reklam olmamak için çıkmak istemiyor ama ikna etmeye çalışıyoruz. Özellikle ulusal medya tarafından bayağı ilgi çekti. Kendisinden haber bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa'da yerel gazetede verilen ilanda ise şu sözler yer aldı:
"Değerli büyüğümüz, fikir ve aksiyon adamı, örnek ve mümtaz şahsiyet, vatanı için gecesini gündüzüne katıp, Irak'tan Filistin'e, oradan Suriye'de mücadelesini sürdüren kahramanımız, ağabeyimiz Polat Alemdar'ı, Suriye cephesinde hain bir pusuda kaybetmiş bulunmaktayız. Fikirleriyle ufkumuzu açan, içimizdeki vatan ve millet aşkını pekiştiren değerli ağabeyimiz Polat Alemdar'a yüce Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyorum. İş Adamı M. Ozan Demir".
(MUD-SO-Y)

24.12.2012 16:31:42 TSI

Editör: Wan Haber