Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile İl Milli Eğitim müdürlüğü İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’ncü yıl dönümü 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası ile ilgili mektup ve kompozisyon yarışması düzenleyecek. TÜGVA koordinatörlüğünde yapılacak olan yarışma 2 kategori halinde olup yarışmaya ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlık öğrencileri katılabilecek. 

Etkinlikleri kapsamında yarışmaya katılacak ortaokul öğrencileri mektup, Lise ve Üniversiteye hazırlık öğrencileri de kompozisyon dalında yarışacak.

Yarışmaya katılanlar en geç 9 Mart 2021 tarihine kadar eserlerini  www.vantugva.org adresine gönderecekler.

Yarışmanın kuralları ve amacı aşağıda belirtilmiştir. 

YARIŞMA TAKVİMİ: 
a) Yarışmaya katılım göstermek için 9 Mart 2021 tarihine kadar yarışmacıların www.vantugva.org adresine başvuru yapmaları gerekmektedir.
b)Yarışma ödül töreni 12 Mart 2021 günü yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME KURULU:
Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak komisyonlar marifetiyle katılan öğrencilerin değerlendirilmesi yapılacaktır. Değerlendirme Kurulu, kendi kategorilerinde ilk 10 dereceye giren öğrencileri belirleyecektir.

ÖDÜLLER:
Mektup Yarışması kategorisi için 1. Öğrenciye Tam Altın, 2. Öğrenci Yarım Altın, 3. Öğrenciye Çeyrek Altın 4 ve 10 arasında dereceye giren öğrenciler için kitap seti verilecektir.

Kompozisyon Yarışması kategorisi için 1. Öğrenciye Tam Altın, 2. Öğrenci Yarım Altın, 3. Öğrenciye Çeyrek Altın 4 ve 10 arasında dereceye giren öğrenciler için Kitap Seti verilecektir.

Editör: Wan Haber