Uçakla Van havaalanına indikten sonra gökyüzünün artık yavaş yavaş karardığını göreceksiniz. Öncelikle kalınacak bir yer probleminin çözülmesi gerekiyor. Örneğin kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinde sadece 20 TL gibi cüzi bir miktar ödeyip konaklamak mümkündür. Yada temiz otellerde konaklamak da mümkün.

Dünyada Van, Ahirette İman

Otel yada kurum misafirhanelerine eşyaları bıraktıktan sonra Van Gölü kenarında bulunan kamplarda yemek yemek, serin göl havasını solumak yolculuk esnasında biriken yorgunluğun giderilmesine yardımcı olacaktır. Geç olmasından sonra odalarına dönüp yoğun tempolu olacak hafta sonu için güzel bir uyku çekebilirsiniz cumartesi sabahı yeni şehri keşfedecek olmanın verdiği tatlı heyecan ile erkenden uyandınız. İlk hedef meşhur Van kahvaltısı nı tatmak olmalı. Bunun için şehir merkezine inmek ve sloganı itibari ile “Dünyada Van, ahirette iman.” olan bak hele bak ismindeki enteresan kahvaltı salonuna gitmek kişilere keyif verecektir. Kahvaltı oldukça kalabalık bir menü ile karşınıza gelecek, ismi gibi enteresan bir mekan olan bu kahvaltı salonunda mekan sahibinin adeta misafirlerini eğlendirmek amacıyla bir stendapçı gibi hizmette sınır tanımayan bir uğraş içinde olduğunu göreceksiniz. Diğer yandan da yörenin şivesi ile konuşup espriler yapılır. Eğlenceli esprilerden sonra karar verme sırası şimdi yapılacak kahvaltıda. Zengin menüsüyle önünüze gelecek sofradan bir güzel karnınızı doyurduktan sonra yola koyulmanın vakti gelecektir.

Van Şehir Merkezi

Van Çarşısı

İstikametiniz Van Çarşısı olacak. Çarşısı 2 caddeden oluşmaktadır. Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi ana caddelerden  ziyade çarşıda bulunan ara sokakları gezmek size daha fazla keyif verecektir. Alışveriş için çarşıda biraz gezinebilirsiniz.

Van’a gelmişken tabi ki  bereketli otları ile beslenen keçi ve koyun sütünden imal edilen peynirden almamak olmaz elbet.

Çarşıdan kaleye dolmuşla gidebilirsiniz. Kale son zamanlarda restorasyonu uğradığı için yanınızda 1 tane küçük rehberle kaleye çıkmanız mümkün. Kaleye çıkış biraz zorlu olacaktır. Bu yokuş, oldukça uzun bir yol almaktadır. Fakat kaleden manzara o kadar güzel bir şekilde görünüyor ki Van ve Van Gölü hemen ayağınızın altında olacak resmen. Hele de kaleden görünen eski Van, çok daha etkileyici.

Van Şehir Merkezi

Editör: Wan Haber