Sosyal medyadan  düşmeyen ve farklı farklı versiyon üzerinden yappılan komik tabut dansı izleyenleri gülme krizine sokmakta. Peki bu tabut dansın bir hikayesi var mı? Varsa nedir? İşte detaylar

Sosyla medyada gün geçmiyor ki yeni bir akım çıkmasın, şimdiler de ise tabut dansı bir diğer adı ise Coffin Dance ortaya çıktı. Tabut taşıyan ve tabut ile farklı farklı danslar eden kişiler sosyal medyada uzun zaman kalacağa benziyor.

Bu yeni çıkan tabutla dans akımı, komik başarısızlık karşısında yaşanabilecek olumsuz sonuçları göstermekte ve gösterirken de çok güldürmekte.

Gana’da ölen birisini tabuta koyduktan sonra taşıma esnasında dans etmelerinin sebebi ise ölen kişiyi neşe ile uğurlama anlamına gelmektedir. Bu gana’da uzan zamandan beri süre gelen bir gelenektir.

Bu geleneğin görüntüleri ilk olarak BBC tarafından belgesel tadında çekilen bir videoda paylaşıldı. Tabi çekilen o görüntünün müzik ile hiçbir alakası yok sonradan sosyla medya kullanıcıları tarafından eklenerek farklı versiyonlara çevrilmiştir.

Afrika ülkelerinde tabutları taşımak ve tabutları taşıyanlar için ise para ödenmekte. Bu o ülkelerde gelenek halini almıştır.

Dans ekibinin lideri Benjamin Aidoo verdiği bir röportajda şunları dile getirmiş;

“Cenaze hizmetlerine bir koreografi eklemeye karar verdim, böylece müşteri bize gelirse, onlara sadece şunu soruyoruz: “Ciddi bir dans mı istiyorsun yoksa biraz daha hareketli mi? Ayrıca Aidoo bunun şirketini kurmuş ve geçlere istihdam sağlamakta.

Editör: Wan Haber