Ama artık Çağ değişiyor ve bu da genel itibari ile insanların kullandıkları araçlarda da çeşitli değişikliklerin meydana gelmesi anlamına geliyor. Hiçbir şey artık eskisi gibi kalmamaktadır. Otomobiller de eskisi gibi kalmıyor. Artık benzinli araç sayfasının yavaş yavaş çevrildiği ve özellikle de elektrikli araç sayfasının açılmaya başlandığı birkaç zaman dilimi içerisinde bizleri bekleyen yeni teknolojik gelişmeler mevcuttur.

Dünya Ekonomi devlerinden Japonya  2030’lu senelerin ortalarına doğru artık benzinli araçların yasaklanmasını planlamaktadır ve bunun yerine daha çok platin bazlı ve elektrik ile çalışan araçların piyasaya sürülmesine hız verecek.

KKTC’den Yola Çıkarak Türkiye’ye Gelecek!

Küresel çapta artık dünya Devletleri elektrikli otomobiller ve diğer araçlar üzerine yoğunlaşmaya başlamışken, Türkiye açısından güzel haberler gelmeye başladı. Değişiklik gösteren çağda benzinli araçlar artık makalenin başında da anlatıldığı gibi tarih olmaya yüz tutmuşken elektrikli otomobil imalatı da hız kazanmaya başladı.

Dünyanın dört bir tarafında imalatına bağışlanan elektrikli otomobiller açısından yavru vatan Kıbrıs’ta da büyük bir adım atıldı. Bu adım yalnızca KKTC değil aynı zamanda Türkiye’de de coşku ile karşılandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 10 senedir üzerinde çeşitli çalışmalar bulunan faaliyetler yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Bu faaliyetlerin sonrasında yavru vatan Kıbrıs’ın üretmiş olduğu elektrikli otomobil GÜNSEL daha önce tanıtılmıştı.

Diğer taraftan Özellikle de Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sitem ettiği, bizim neden yerli otomobilimiz yok?” diye dikkat çektiği hususun hemen ardından Türkiye’de de TOGG girişimleri ile desteklenmiş elektrikli otomobil imalatlarının da hız kazanması ve 2020 birim sonlarına doğru trafiğe çıkacağı düşünülmektedir.

Bu iki harika gelişme Aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından bakıldığında tarihi gurur anlamına gelmektedir.

GÜNSEL’in Özellikleri Nelerdir?

KKTC menşeili elektrikli otomobil Günsel daha çok B segmentinde piyasaya sunulacak. B9 modeli ile otomobil pazarındaki yerini alacak.

  • Hızlı şarj istasyonlarında Yarım saatte %100 şarj edilme özelliği,
  • 8 saniye içerisinde 100 metre mesafe kat etme özelliği,
  • 350 kilometre menzili özelliği,
  • 3 kollu sportif direksiyon özelliği,
  • 10,25 inç tamamen dijital hayalet ekran özelliği,
  • 12,5 inç ana multimedya ekran özelliği

Yukarıda sayılan özellikler ve çok daha fazlasını bünyesinde barındıran KKTC menşeili elektrikli otomobil GÜNSEL Yakında Türkiye’ye gelecek.

Editör: Wan Haber